Tehy

Vi är det största fackförbundet i Finland samlar personer som avlagt eller studerar för en examen inom social- och hälsovårdsbranschen. Den organisatoriska styrkan är vår kraft, för vi är redan över 160 000!

Bara tillsammans kan vi åstadkomma en konkurrenskraftig lönesättning och rättvisa arbetsvillkor för social- och hälsovårdens yrkesutbildade. Vi bevakar våra medlemmars

  • ekonomiska
  • yrkesmässiga
  • juridiska intressen.

Merparten av oss arbetar inom kommunsektorn men vi finns även inom den privata sektorn och som självständiga företagare samt hos staten. Vi gör både grundläggande arbete och har hand om expert- och ledningsuppgifter.

Tehy grundades 1982 när sex fackorganisationer inom branschen gick samman för att bevaka intressen för samtliga social- och hälsovårdsexperter.

Tehys stadgar

För vem?

Vi är det största fackförbundet i Finland samlar personer som avlagt eller studerar för en examen inom social- och hälsovårdsbranschen. Den

Fackavdelningen är det lokala Tehy

När du är medlem i en fackavdelning, är du också medlem i Tehy. Som studerande är du medlem i studerandeföreningen.

Fackavdelningen är ett gäng för alla Tehyiter som arbetar för samma arbetsgivare eller inom en viss region. Under fackavdelningens tillställningar kan du träffa andra experter inom branschen och delta i trevlig verksamhet. För närvarande uppgår antalet fackavdelningar till 210.

När du går med i verksamheten, påverkar du ditt arbete! En representant som fackavdelningen utsett, såsom en förtroendeman, förhandlar om arbetsvillkoren på din arbetsplats.

Tehy är centralorganisationen STTK:s största fackförbund. På det sättet bevakar du dina intressen även på nationell nivå när du är medlem i Tehy.

Bli medlem i Tehy

Det lönar sig att bli medlem i Tehy! Vi gör arbetslivet bättre för de som jobbar inom social-, hälsovårds- och utbildningsbranschen, och vi förhandlar om branschens lön och arbetsvillkor. Vi har kraften att göra förändringar!

Jäsen