Katso video: Ilman luottamusmiehiä olisi paljon tylsempää

Työnantajat eivät selviäisi työelämästä ilman luottamusmiehiä – moni asia olisi paljon hankalampaa. Tätä mieltä ovat Terveystalon henkilöstöjohtaja Minttu Sinisalo ja Sosterin hallintoylihoitaja Maijaterttu Tiainen.

Kuvateksti
"Luottamus on sitä, että on tasavertaiset neuvottelukumppanit", toteaa Mäntänvuoren Terveyden luottamusmies Sari Höök.

- Elämä ilman luottamushenkilöitä olisi varsin hankalaa, me jäisimme vaille ilman yhteistä sparrausta ja kehittämistä ja se olisi myös paljon tylsempää, Minttu Sinisalo toteaa.

Sinisalo kehuu Terveystalon luottamusmiehiä ahkeriksi ja vaikka asioista ei aina olla samaa mieltä niin niitä yritetään ratkoa hyvässä yhteishengessä.

- Luottamusmiehet pitävät yhteistyön ja henkilöstön asiat hanskassa siten, että kaikki saavat samanlaista kohtelua, kiteyttää Maijaterttu Tiainen näkemyksensä Sosterin luottamusmiehistä.

Mäntänvuoren Terveyden luottamusmies, sairaanhoitaja Sari Höök kertoo miten hyvin on onnistuttu neuvottelemaan mm. hälytyskorvauksista ja työaikapankista. 

Katso videolta lisää luottamusmiesten ja työnantajien välisestä yhteistyöstä:


Asetu ehdolle yksityissektorin luottamusmiesvaaleissa

Tänä syksynä pidetään Tehyn yksityissektorin luottamusmiesvaalit. Tavoitteena on saada paljon hyviä luottamusmiesehdokkaita sekä aktivoida työpaikat ja jäsenet valitsemaan luottamusmies. 

Luottamusmiehen työ antaa paljon ja on merkityksellistä. ”Jäsenten palaute antaa voimaa”, toteaa Terveystalon pääluottamusmies Leila Leiviskä blogissaan.


Mikset sinäkin ryhtyisi tähän haastavaan, mutta mielenkiintoiseen tehtävään?

Luottamusmiehenä et jää yksin, sillä saat tarvittaessa apua Tehystä. Lisäksi Tehy tarjoaa  laadukasta luottamusmiesten koulutusta.

Asetu ehdolle tai kannusta työkaveriasi asettumaan ehdolle! Lue lisää yksityissektorin luottamusmiesvaaleista

Yksityissektorin työpaikoilla käydään luottamusmiesvaalit loka-marraskuussa 2022 ja valinnat tehdään kaudelle 1.1.2023-31.12.2026.