Monimuotoistuva Suomi ja vähemmistöjen kohtaaminen – podcastin neljäs jakso julkaistu

Miten erilaisista taustoista tulevia ihmisiä tulisi kohdata sosiaali- ja terveyspalveluissa? Saavatko alan työntekijät tarpeeksi koulutusta eri vähemmistöjen kohtaamiseen? Kuuntele Tehyn podcastin neljäs jakso.

Aiheesta ovat keskustelemassa hammashoitaja Mariam El Shamaly, seksuaalineuvoja ja sairaanhoitaja Panda Eriksson sekä tutkimuspäällikkö Shadia Rask Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokselta. Toimittajana on Jonna Tapanainen.

– Ei ainoastaan suorat syrjintäkokemukset kuten nimittely tai uhkailu, vaan myös epäsuorat eli kokemukset siitä, että ei kohdella yhtä kunnioittavasti kuin muita ihmisiä, ovat yhteydessä heikompaan terveyteen ja mielenterveyteen, sanoo Shadia Rask.

Kuuntele jakso Spotifyssa sekä Tehyn sivuilla tehy.fi/podcast.

”Meidän vuoro” on Tehyn podcast siitä, millaisia tarinoita- ja todellisuuksia sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalla kohdataan. Luvassa on suoraa puhetta alan arjesta: millaista on työ hoitoalalla ja kuinka ammattilaiset näkevät työnsä merkityksen ja haasteet. Uusi jakso on luvassa joka keskiviikko 9.11. saakka.

Tulevat jaksot

5. jakso: Työn turvallisuus, keskiviikkona 9.11.

Puututaanko sote-alalla väkivaltaan riittävästi? Keskustelemassa lähihoitaja Heidi Salminen, ensihoitaja Jarno Pirkkalainen sekä kriisityönohjaaja Jutta Karvonen. Keskustelua juontaa toimittaja Jonna Tapanainen.