Meidän vuoro -podcast

Meidän vuoro on Tehyn podcast siitä, millaisia tarinoita ja todellisuuksia sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalla kohdataan.

Meidän vuoro on podcast-sarja, jossa kuullaan tarinoita sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalta – suoraan ja sokeroimatta. Tehyn tarjoamassa sarjassa ääneen pääsevät sote-alan työntekijät ja muut asiantuntijat.

Toimittaja: Jonna Tapanainen
Tuotanto: F-tuotanto

KAUSI 1
 

1. jakso: Unelmatyössä 

Millaisissa hetkissä tiivistyy työn merkityksellisyys ja oma ammattiylpeys? Vuosia alalla työskennelleet kätilö Eeva Hiila sekä lastenhoitaja Jonna Vilenius kertovat, mikä saa heidät jatkamaan työssään, vaikka kiire on kasvanut. Tehyn työelämäasiantuntija ja entinen teho-osaston sairaanhoitaja Tiina Vartiainen pohtii keinoja, miten työtyytyväisyyttä alalla lisätään. 

2. jakso: Eettinen stressi ja emotionaalinen kuorma

Eettinen stressi on monelle hyvin tuttua, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa?  Kokemuksistaan kertovat vanhustyötä tekevä sairaanhoitaja Auli Rantanen sekä vastasyntyneiden teho-osastolla työskentelevä sairaanhoitaja Samuli Kykkänen. Hoitotieteen professori ja sivutoiminen ylihoitaja Helena Leino-Kilpi pohtii, miten eettiseen stressiin voitaisiin puuttua.

3. jakso: Aina töissä 

Millaista on vuorotyöläisen arki ja mihin kaikkeen elämässä vuorotyö vaikuttaa? Työstään kertovat ensihoitaja Veera Kamaja sekä sairaanhoitaja Tico Svart. Tehyn edunvalvonta-asiantuntija ja entinen ensihoitaja Juha Honkakoski kertoo, millainen työvuorosuunnittelu kuormittaa vähiten ja lisää myös työssä viihtymistä.

4. jakso: Monimuotoistuva Suomi

Miten erilaisista taustoista tulevia ihmisiä tulisi kohdata sosiaali- ja terveyspalveluissa? Saavatko alan työntekijät tarpeeksi koulutusta eri vähemmistöjen kohtaamiseen? Tästä keskustelevat hammashoitaja Mariam El Shamaly, seksuaalineuvoja ja sairaanhoitaja Panda Eriksson sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuspäällikkö Shadia Rask

5. jakso: Väkivalta työssä

Miksi sosiaali- ja terveysaloilla koetaan niin paljon väkivaltaa, väkivallan uhkaa ja häirintää? Työstään kertovat kehitysvammapsykiatrian yksikössä työskentelevä lähihoitaja Heidi Salminen sekä ensihoitaja Jarno Pirkkalainen. Työväkivallan erityisasiantuntija Jutta Karvonen kertoo, miten työväkivaltaan pitäisi työpaikoilla puuttua.