Tehyn valtuusto: Neuvottelujen kaatuminen iso pettymys

Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat etsineet viime viikot neuvotteluissa tiiviisti vaihtoehtoja maan hallituksen valmistelemille pakkolaeille, mutta neuvottelut kaatuivat tänään. Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn valtuusto käsitteli tilannetta kokouksessaan Helsingissä.
 
- Tehy on erittäin pettynyt neuvottelujen kariutumiseen. Olen varma, että yhtenäinen palkansaajaliike olisi kyennyt löytämään ratkaisun ja torjumaan pakkolait. Nyt näin ei käynyt vaan naisvaltaisten alojen palkansaajat jäivät niiden jalkoihin, joilla muutenkin on hyvät mahdollisuudet ajaa etujaan voimakeinoin. Missä on solidaarisuus, kysyy Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo.
 
Tehy on jo aiemmin syksyllä selvästi ilmaissut, että neuvotteluratkaisun vaihtoehdoksi valmistellut hallituksen pakkolait eivät käy Tehylle. Ne kohdistuvat todella raskaasti juuri sosiaali- ja terveysalan koulutettuun henkilöstöön ja merkitsevät jopa 8 - 10 prosentin ansionmenetyksiä. Tehyssä ymmärretään, että vaikeina aikoina joudutaan ehkä jostakin tinkimään, mutta ratkaisun pitää kohdella kaikkia palkansaajia oikeudenmukaisesti ja sen on synnyttävä neuvottelemalla, ei pakottamalla.
 
Tehyn valtuusto vaatii, että pakkolakien säätäminen yritetään edelleen kaikin keinoin torjua. Valtuusto vetoaa kaikkiin osapuoliin ja maan hallitukseen, jotta nyt ei romuteta suomalaisen yhteiskunnan ehkä suurinta vahvuutta: vaikeistakin asioista yhdessä sopimista.  
                                                                                                                                                                                  
Lisätietoja: 
Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo, gsm 040 587 4346