Tehyn hallitus: Epäoikeudenmukaisuus hiertää, pitkin hampain alakohtaisiin neuvotteluihin

Tehyn hallitus sai selvityksen kilpailukykysopimuksen neuvottelutuloksesta tänään ylimääräisessä kokouksessaan.

Hallitus totesi, että neuvottelutulos on julkisen sektorin kannalta hyvin hankala ja alakohtaisiin neuvotteluihin lähdetään pitkin hampain. Nyt käsittelyssä ollut neuvottelutulos on kuitenkin hallituksen mukaan huonoista vaihtoehdoista vähiten huono, kun pakkolait saatiin torjuttua. 

Vaihtoehtona olleet pakkolait olisivat pahimmillaan vieneet kukkarosta jopa neljä kertaa enemmän eli noin 10%. Nytkin tulee menetyksiä, mutta vähemmän. 

Tehyn hallitus totesi, että taistelu pakkolakeja vastaan tuotti tuloksia: julkisen sektorin lomia ei leikattu, ensimmäinen sairauslomapäivä ei tule palkattomaksi eikä hallitus tee uhkaamiaan 1,5 miljardin lisäleikkauksia, joilla olisi mm. poistettu vuorotteluvapaa ja leikattu lapsilisiä. 

Erittäin epäoikeudenmukaisena ja vaikeimmin nieltävänä Tehyn hallitus pitää lomarahan leikkauksia vain julkiselta sektorilta:

- Julkisen sektorin henkilöstökulujen leikkaamista halusi maan hallitus. Se ei olisi omalta osaltaan hyväksynyt tulosta, joka ei olisi sisältänyt julkiselle sektorille kohdistuvaa työehtojen heikentämistä, korostaa Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo.

Lisätietoja: 
Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo, p. 040 587 4346

Tehyn puheenjohtajan blogi: 
Pakkolait nujerrettiin, hallitus kurittaa julkista sektoria