Tehy tuomitsee jyrkästi lääkäreiden harjoittaman painostuksen Pirkanmaalla

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä joukko paikallisia lääkäreitä on vastustanut jopa irtisanoutumisin yhden toimialuejohtajan sijaisen valintaa. Toimenpiteet ovat johtamassa kyseisen johtajan vetäytymiseen tehtävästä.

Lääkäreiden vastustus liittyy ennen kaikkea toimialuejohtajan koulutus- ja ylihoitajataustaan. Kyseinen ylihoitaja on terveystieteiden tohtori ja omaa pitkän johtamiskokemuksen. 
 
Tehyn tietojen mukaan sairaanhoitopiiristä olisi irtisanoutunut tähän mennessä viisi syöpälääkäriä, mikä vaarantaa jo ennestään vakavasti sairaiden ihmisten potilasturvallisuuden. Lisäksi toimialuejohtajan johtamistyön edellytykset ovat heikenneet oleellisesti painostustoimien vuoksi. 
 
- Pidämme erittäin valitettavana sitä, että osa sairaanhoitopiirin lääkärikunnasta ei arvosta moniammatillista yhteistyötä eikä johtamisosaamista. Meillä ei todellakaan ole sosiaali- ja terveydenhuollossa varaa menettää yhtään ammattitaitoista johtajaa. Tällainen toiminta on menneestä maailmasta, toteaa Tehyn puheenjohtajaRauno Vesivalo.
 
Myös Tehyn paikallinen ammattiosasto paheksuu jyrkästi tapahtumia.   
 
Lisätietoja:
 
Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo, gsm 040 587 4346
Johtaja Kirsi Sillanpää, Tehyn yhteiskuntasuhteet ja kehittäminen –toimiala, gsm 040 820 7848