Tehy jatkaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hakukieltoa

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy jatkaa 22.9. aloittamaansa hakukieltoa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä. Toimenpiteen syynä on sairaanhoitopiirissä toteutettu uudistus, jossa hoitotyön johtamiselta on organisaation ylimmässä johdossa viety resurssit ja toimintaedellytykset.

Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo korostaa, että hakukiellossa on kyse Tehyn aloittamasta toimenpiteestä – ei yksittäisen henkilön aloitteesta. Tehy on ennen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin organisaatiouudistusta vastustanut vastaavia muutoksia mm. Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla.

– Tehy ei hyväksy organisaatiouudistuksia, joissa hoitotyön johtamisen tehtäviä ajetaan alas. Hoitotyön johtamisen panos näkyy käytännössä mm. hoidon laadussa, henkilöstön saatavuudessa, hoitoketjuissa ja alan vetovoimaisuudessa.

Tehy tulee jatkossakin puuttumaan vastaaviin tilanteisiin, joissa heikennetään koulutetun hoitohenkilöstön toimintaedellytyksiä sosiaali- ja terveysalan organisaatioissa.

– Paheksun myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä harjoitettua painostusta, jota hoitohenkilöstön ylin johtaja on saanut Tehyn toimenpiteen johdosta kokea.

Tehy on valmis neuvottelemaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa tilanteesta.

Tehyn hallitus kokoontuu 21.10. päättämään jatkotoimista.

Lisätietoja:
Rauno Vesivalo, gsm 040 5874 346