Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstömäärä lisääntyi, Tehy-sopimuksen korotus ei toteudu

Vuonna 2007 tehdyn Tehy-sopimuksen sisältämä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstömäärään sidottu palkankorotuserä ei toteudu.

Tilastokeskuksen tuoreet tiedot henkilöstömäärän kehityksestä valtakunnallisella tasolla kertovat, että sosiaali- ja terveydenhuoltosektorille on saatu lisää henkilöstöä vajaat 7 000 vuosina 2006 - 2010.  Kuntatyönantajat KT ja Tehy totesivat henkilöstömäärän kehityksen neuvottelussaan tänään.

Henkilöstömäärään sidotun palkankorotuserän sijaan tehyläisille maksetaan 1.5.2011 muuta kunta-alaa vastaavasti 0,8% suuruinen järjestelyvaraerä.

-Henkilöstömäärään sidottu palkankorotus oli yksi elementti nelivuotisessa Tehy-sopimuksessa. Analysoimme korotuksen perusteita tarkasti syksyllä 2007 sopimusta tehdessämme. Jos henkilöstömäärä olisi vähentynyt, tehyläisille olisi seurauksena tästä suunnattu korotuksia työn tekemisestä vähemmällä väellä.  Henkilöstömäärän kasvu vastaavasti on tarkoittanut sitä, että työvoimaa on saatu lisää yksiköihin, missä sille on ollut selkeää tarvetta. Tämä on jäsentemme työolojen kannalta niin ikään myönteinen tavoite, arvioi Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola.

Tehy-sopimus solmittiin 19.11.2007 ja sopimuskausi kestää tämän vuoden loppuun.