Jaksotyöuudistuksessa ei sovittu työaikamuodon vaihtamisesta

Tehy ja muut kunta-alan palkansaajajärjestöt ovat sopineet kunta-alan jaksotyöuudistuksesta työnantajapuolen eli Kunnallisen työmarkkinalaitoksen kanssa. Jaksotyöuudistusta koskevien neuvottelujen yhteydessä ei ole neuvoteltu työaikamuotomuutoksista, joita monet työnantajat nyt tekevät.

Tehy ei siis ole sopinut siitä, että jaksotyöntekijöitä alettaisiin siirtää uudistuksen yhteydessä yleistyöaikamuotoon. Tämä on kokonaan erillinen prosessi ja monilla työpaikoilla käynnissä olevat työaikamuotomuutokset perustuvat täysin työnantajien omiin päätöksiin. Me emme hyväksy niitä.

Olemme ohjeistaneet ammattiosastoja ja luottamusmiehiä reagoimaan työaikamuotomuutoksiin vastustamalla niitä. Luottamusmiehet ja ammattiosastot ovat saaneet laajat ohjeistuspaketit siitä miten toimia. Jos työnantaja esittää työaikamuodon muuttamista, on aina syytä ottaa yhteyttä tehyläiseen luottamusmieheen.

Jaksotyön uudistaminen on ollut Tehyn ja muiden palkansaajajärjestöjen pitkäaikainen tavoite. Uudet määräykset parantavat jaksotyöaikamuodossa työskentelevien asemaa, koska esimerkiksi arkipyhäjaksojen ylityöraja on alempi kuin aikaisemmin. Nyt ylitöistäkin maksetaan kuten asiaan kuuluu ja esimerkiksi ilta-, yö- ja viikonloppulisät saadaan maksuun nopeammin.

Kesäkuun alussa voimaan astuvan uudistuksen sisältöä on avattu piirrosanimaatiossa. Sen voi katsoa osoitteessa http://www.tehy.fi/jaksotyouudistus

Kommentit

Käyttäjän Tehy kuva

Entinen aktiivi, nykyinen rivijäsen 27.5.2015

Ihmettelen, miksi on noin yksiselitteinen kanta, että pitää vastustaa yleistyöaikaan siirtymistä.Sehän on erittäin hyvä ja toimiva sekä työntekijäystävällinen työaikamuoto henkilöille, jotka tekevät päivätyötä ma-su.Vai onko nyt niin, että vastustetaan vain vastustamisen vuoksi ja ohjeistetaan "olemaan hankala"ihan vaan periaatteen vuoksi

Juha Honkakoski 27.5.2015

Ei kait kukaan vastusta yleistyöaikaa. Yleistyöaikaa tekee tässä maassa suurin osa työntekijöistä. Jaksotyö sinällään on huononnus ja sen käytöstä on työaikalaissa hyvin tarkkaan määritelty, eli missä sitä voidaan ylipäätänsä käyttää. Ongelma on vaan siinä, että yleistyöaika ei käytännössä toimi monessakaan alamme paikassa ja toisaalta työnantajat markkinoi sitä virheellisesti vaan 2.5 tunnin työajan pidentymisenä. Sitä yleistyöaika ei todellakaan tarkoita. Toisaalta, jos yleistyöaikaa tekevät noudattaisi sen määräyksiä alallamme kirjaimellisesti, osoittautuu yleistyöaika paljon kalliimmaksi asiaksi, kuin erittäin joustava ja taloudellinen jaksotyö ;)

Jaana Koro 27.5.2015

Miten jaksotyösopimuksen yhteydessä, on voitu suostua sellaiseen älyttömyyteen, että arkipyhä vapaat, voidaan muuttaa työajan luhennyksiksi, työn antajalla ei siis ole velvollisuutta antaa kokonaista vapaapäivää,jos päivystää kyseisenä arkipyhänä.

Juha Honkakoski 27.5.2015

Tuo arkipyhä ei ole muuttunut tuolta osin miksikään. Arkipyhä Ei ole koskaan tuonut automaattisesti ylimääräistä vapaapäivää jaksotyössä, vaan se lyhentää säännöllistä työaikaa sen 7 tunti 39 minuutti per arkipyhä. Uusissa jaksotyömääräyksissä on sovittu, että arkipyhä pudottaa myös ylityörajaa ja sen on menneeseen huomattava parannus.

Nykyinen aktiivi 27.5.2015

Oikeastikko olet tuota mieltä, että yleistyöaika on hyvä ja toimiva. Se on kaikkea muuta kuin toimiva, ainakin neuvola työssä, jossa työskentelen. Kun työantaja pakottaa siirtymään kyseiseen työaikamuotoon, se olettaa että olemme taas jälkeen kerran kilttejä, joustavia, annamme omaa aikaamme työnantajalle. Mitä saamme vastaan? Joustamattoman työajan, toimimattoman yhteistyön tärkeän työparimme kanssa eli lääkärin. Pahimmassa tapauksessa potilasturvallisuus vaarantuu, koska hoitajat "joutuvat" lähtemään ruokatunnilleen.

Juha Honkakoski 27.5.2015

Sanoin,yleistyöaika on hyvä siellä, missä se oikeasti toimii. Hyvää siinä on se, että oikeasti saa tauottaa työpäivää. Jaksotyössä ei välttämättä ole oikeasti kunnon taukoa, 15-20 minuuttiä ruokailua, jos se on työn kannalta mahdollista. Tauon aikana pitää olla työnantajan käytettävissä. se ruisleipäpala, jota yrittää saada syötyä siinä potilaan vieressä seisten, voi jäädä syömättä. Oikean tauon aikana saa mennä mihin haluaa, vaikka kotipitsaan tai kampaajalle. Ei tartte mitenkään olla ta: n käytettävissä. Onnistuuko se meidän alalla, on eri asia.

Toinen hyvä asia on päivittäinen ylityökorvaus. Eli jos menee yli, niin se on oikeasti ylityötä ja toisaalta ylityö vaatii aina tt: suostumuksen, joka kertaa erikseen, joka ikinen päivä. Ja ylityön määrää on työaikalailla rajoitettu ja sen asia, mikä maksaa työnantajalle.... ja tuo meille rahaa... tai rahan arvoista aikaa.

Tiina Hartikainen 27.5.2015

Miten työnantajan tulee toimia, jos työaika muutetaan muodollisesta jaksotyöstä yleistyöaikaan? Riittääkö pelkkä ilmoitus yhteisesti osastolle noin viikko ennen muutoksen alkua, eikö jokaiselle työntekijälle tarvitse ilmoittaa henkilökohtaisesti ja kysyä esim. suostumista? Ruokatauon järjestäminen omalle ajalle kesken päivän aiheuttaa jonojen kasvamista tutkimuksiin, koska työpäivää ei voi jatkaa johtuen esim. ostopalvelulääkäreiden työajoista. Perustelut eivät tunnu päättäjiä kiinostavan.

Jan-Olof Eriksson 28.5.2015

Tiina, tuohon löytyy ohjeet täältä =) http://www.tehy.fi/edunvalvojana/tyoaika/jaksotyouudistus/muodollisesta-...

Jan-Olof

Markku Nevala 28.5.2015

Miten voi puhua yleistyöajasta, että on hyvö sielä missä toimii ja haluaisi potilaan vierestä tauolle muualle. Siellä missä ollaan pt vieressä, ei voi pitää ruokatuntia kotipitsassa. Jos tauoissa ongelmia, kollegiaalisuutta ja junailla tauot. Suosittelen.

Renki 31.5.2015

Voiko yksittäinen työntekijä irtautua jaksotyöuudistuksesta. Oletan että tämä uudistus on samainen joka tuli voimaan nyt 6/15 ja jossa entinen lisätyö poistettiin ja kaikki "lisätyö" on nyt ylityötä.Samalla siirryttiin 3 viikon listoihin. Tähän asti on voinut tehdä arkipyhälistoilla lisätöinä tunnit täyteenmikä on ollut myös työnantajan etu kun ei tarvitse Seuren kautta kallista sijaista palkata. Ylityötä ei saa suunnitella joten jos arvaan niin vajaalla henkilöstöllä tehdään tulevaisuudessa. Tuskin niitä ylitöinä tehdään ainakaan tässä taludellisessa tilanteessa. Myös vuoronvaihto työkaverin kanssa vaikeutuu entiseen (2 x 3:n viikon listoihin) verrattuna. Vakituista yövuoroa tekevät lienevät jo juhannuslistalla "maksavat " vajauksen yötunneistaan. Ihan heti en edistystä tästä keksinyt.Varmaan hieno tarkoitus mutta taisi tulla jotain ihan muuta...

Juha Honkakoski 11.6.2015

Jaksotyöuudistus on osa kunnallista virka- ja työehtosopimusta, jonka on sopineet palkansaajajärjestöt sekä TYÖNANTAJAT ja se on velvoittava määräys, josta yksittäinen työntekijä tai työnantaja ei voi poiketa...

Ja vastaus kysymykseen... toki siitä pystyy irtautumaan, kun sanoo oman palvelussuhteensa irti ;)

Renki 16.6.2015

"Ja vastaus kysymykseen... toki siitä pystyy irtautumaan, kun sanoo oman palvelussuhteensa irti ;)"

Sarkasmi on vaikea laji joten ei lähdetä sille tielle...

Mielellään olisi tietysti kuullut mitä hyvää tässä jaksotyöuudistuksessa työntekijän kannalta on. Omalla kohdalla lisätöinä tehdyt tunnit ovat nyt historiaa ja siten myös ansioit ja tuleva eläke ovat vaatimattomammat. Ylitöitä ei voi tehdä. Nyt on Ek jo vilautellut arkipyhien siirtoa viikonlopuille, pyhälisien poistoa ja ylitöiden korvausperiaatteisiin muutosta.

Helppo on kohta todeta että kunnallinen työ on liian kallista ja yksityistämällä korjata tilanne. Siellähän on sitten omat pelisäännöt ja velvoitteet. Kaikki ryhmäkodit (mm. vanhukset ja vammaiset) luultavasti ensimmäisenä.

35 vuotta elämää sairaaloiden varjoissa palvelussuhteen päättäessään ei ehkä kuitenkaan ole se vahvin valtti ammattia vaihtaessa.

Juha Honkakoski 25.6.2015

Harmi... sarkasmi on niin kivaa, kun sille annetaan aihetta :)

Hyvää jaksotyöuudistuksessa on paljonkin ja niitä löytyy ihan jokainen katsomalla esim. tämän firman esittelyitä, esim. oheista linkkiä : https://www.youtube.com/watch?v=gu4iEi8RS28

Ja annetaanpa EK:n ja sen Häkämiehen väläytellä, mitä väläyttelee... Ne ovat vaan yksi työmarkkinaosapuoli, meidän muiden joukossa.

Heli Roosa, vanhusten lähihoitaja 25.8.2015

Mielestäni jaksotyöuudistus paransi työntekijöiden asemaa siten, että nyt kaikki kolmen viikon jakson ylimenevä työ on ylityötä, ei lisätyötä kuten ennen. Ongelma on, että esimerkiksi pääkaupunkiseudun suurin kunnallinen työnantaja on kieltänyt ylitöiden tekemisen. Tämä ei tietenkään perustu mihinkään lakiin, vaan siihen, että työnantaja ei tahdo maksaa ylitöistä. Nytpä siis tehdään niin, että esimiehen pyytäessä työntekijää jäämään pitkään päivään työvuoron jälkeen, niin hän samalla ehdottaa tätä tasoittamaan tunnit tunti tunnista samassa jaksossa, kun ylitöinä työntekijällä olisi oikeus saada tunnit puolitoistakertaisena aikana tai rahana.

Työntekijällä on kuitenkin lain mukaan oikeus kieltäytyä tasoittamasta tunteja samassa jaksossa, koska julkilaitettua työvuorolistaa ei saa muuttaa ilman työntekijän suostumusta.Käytännössä jokainen kuitenkin suostuu tähän esimiehen ehdotukseen joko tietämättömyyttään tai muusta syystä, esimies ei luonnollisestikaan kerro mahdollisuudesta kieltäytyä.

Mielestäni nyt tehyn olisi kiireesti puututtava tähän epäkohtaan, sillä tämä uudistushan kehitettiin siksi, että työntekijät joutuivat paljon tekemään pitkiä päiviä, josta ei maksettu asianmukaista korvausta.

Nyt korvauksen saisi, mutta sitä ei uskalleta vaatia. Toivon Tehyltä laajaa tiedotusta nimenomaan työntekijöille tästä asiasta. Käyntejä työpaikoilla ja jopa jo tehtyjen ja allekirjoitettujen työvuorolistojen tarkastusta.

Kommentti Renki 11.11.2015

"Ja annetaanpa EK:n ja sen Häkämiehen väläytellä, mitä väläyttelee... Ne ovat vaan yksi työmarkkinaosapuoli, meidän muiden joukossa."

No nyt on kolmen ässän hallitus kuunnellut kätilöitä mutta muille ei taida käydä ihan "yhtä hyvin"Tulevassa soteuudistuksessa luultavasti erikosissairaanhoito säilyy "ennallaan" mutta kaikki muu näyttä sotekiiman perusteella kuuluvan yksityisille. Eli tarkoittanee roimaa palkan alennusta uuden toimijan aloittaessa. Kukapa tälläistä 35 v. alalla toiminutta entisillä eduilla palkkaisi. Entinen toimi menee alta ja alat samasta kuin -80 alussa. Muutamat viimevuodet keikkatöissä ruuhkahuippuja tasaamassa / vailla työtä tekee tehtävänsä muutenkin vaatimattomaan eläkkeeseen. Voi v.... v.....v..... Ja sarkasmin harastajat voi olla nyt ihan hiljaa.