Tehyn jäsenyys on tärkeä jo opiskeluaikana – etenkin epävakaina aikoina

Opiskeletko sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattilaiseksi? Liity Tehyyn. Jäsenyys on maksuton, jos opiskelet ensimmäistä tutkintoa. Jäsenenä saat käyttöösi kaikki jäsenedut ja turvaat työuraasi mahdollisten epävakaiden tilanteiden varalta. Tehyssä olet osa yhteisöä, joka tekee kaikkensa estääkseen maan hallituksen rajut heikennykset työsuhdeturvaan ja sote-alalle.

Turvaa omalle työuralle

Epävakaina aikoina oman ammattijärjestön jäsenyys on kultaakin kalliimpaa. Suomen hallituksen kaavailemat muutokset heikentävät työntekijän asemaa monella tapaa. Jatkossa työnantaja voi esimerkiksi entistä kevyemmin perustein irtisanoa työntekijän. Määräaikaisia työsuhteita voi solmia jopa vuodeksi ilman erityisiä perusteita. Tämä tekee omasta tulevaisuudesta epävarmemman sekä lisää raskaussyrjintää, eli työnantaja voi päättää työsuhteen raskausaikana.

Julkisella sektorilla hyvinvointialueet kamppailevat rahoituksen kanssa ja osa on jo ilmoittanut muutosneuvotteluista. Ne voivat tarkoittaa avoimien työpaikkojen vähenemistä ja työsuhteiden katkeamista.

Kaikissa vaikeissa tilanteissa voit olla yhteydessä Tehyn työsuhdeneuvontaan tai luottamusmieheen työpaikalla. Olemme tukenasi ja neuvomme, miten hankalissa asioissa kannattaa edetä. Tällaista palvelua et saa mistään muualta! Lisäksi työttömyyden kohdatessa toimeentulosi on turvattu, sillä olet myös työttömyyskassan jäsen.

Rahanarvoiset jäsenedut

Tehyn jäsenyyden edut ovat kiistattomat. Jos liityt opiskelijajäseneksi, saat vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen ilmaiseksi. Jos käyt töissä tai työharjoittelussa, olemme vakuuttaneet sinut työssä sattuvien esine- tai henkilövahinkojen osalta. Kaikkia vahinkoja eivät työnantajan vakuutukset korvaa, joten vakuutusetu on tarpeen.

Vakuutusten lisäksi saat kattavan valikoiman jäsenetuja työhön ja vapaa-ajalle. Voit osallistua esimerkiksi koulutuksiimme: koulutukset maksavat markkinoilla keskimäärin satoja euroja, mutta Tehyn jäsenenä saat ne pääsääntöisesti ilmaiseksi. Käytössäsi ovat myös lomailu- ja majoitusedut, Cityshoppari ja muut rahanarvoiset edut. Katso kaikki jäsenedut.

Entä jos jää työttömäksi?

Kun olet Tehyn jäsen, maksamme työttömyyskassan jäsenmaksun puolestasi. Jos teet töitä opintojen ohella, kerrytät samalla työssäoloehtoa. Sen tulee täyttyä, sillä jos joskus jäisit työttömäksi, työttömyyskassa maksaa sinulle sen perusteella ansiopäivärahaa. Toimeentulosi on siis turvattu mahdollisten työttömyysjaksojen varalta!

Yhdessä meissä on voimaa tehdä muutos

Jäsenyys on myös kannanotto oman alan ja tulevaisuuden puolesta. Yhdessä me 160 000 tehyläisen voimin pidämme kiinni oikeuksistamme ja tavoittelemme parempia työoloja ja parempaa palkkaa. 

Opiskelijajäsenyys vai varsinainen jäsenyys?

Liity Tehyn opiskelijajäseneksi, jos opiskelet sote- tai vaka-alan ensimmäistä tutkintoa. Jäsenyys on maksuton. Saat myös liittymislahjan

Liity Tehyn varsinaiseksi jäseneksi, jos sinulla on jo tutkinto alalta ja aloitat päätoimiset jatko-opinnot. Katso, minkä liittymislahjan voit valita. 

Tervetuloa Tehyyn, Suomen suurimpaan sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestöön!