Vakuutukset

Tehyn jäsenyyteen sisältyy kattava työelämän vakuutusturva. Saat vakuutukset automaattisesti, kun olet jäsen. Tämän lisäksi voit laajentaa omaa ja läheistesi vakuutusturvaa hankkimalla jäsenhintaisia vakuutuksia.

Tehyn jäsenyys kannattaa, sillä työnantajan vakuutukset eivät kata kaikkia vahinkoja. Siksi Tehyn kautta saamasi vakuutusetu on aivan merkittävä turva työelämän vahinkoja vastaan. 

Jos et vielä kuulu Tehyyn, liity heti ja saat vakuutukset osana jäsenyyttä!

Vakuutusten lisäksi sinulle kuuluu oikeuspalvelu. Oikeusapua myönnetään työ- tai virkasuhderiitoihin, kuten irtisanomisiin ja palkkasaataviin. Oikeusapu kattaa asian hoitamisesta aiheutuneet oikeudenkäyntikulut ilman omavastuuosuutta ja taloudellista riskiä, jos juttu hävitään. Kulut voivat nousta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin!

Tehyn jäsenyyteen sisältyvät vakuutukset jäsenlajeittain: 

Alla olevassa taulukossa on lueteltu jäsenyyteen automaattisesti sisältyvät vakuutukset jäsenlajeittain. Vakuutusturvan laajuus riippuu siitä, oletko työntekijä, ammatinharjoittaja, yrittäjä vai opiskelija. Katso taulukosta, mitä vakuutuksia sinun jäsenyyteesi kuuluu. 

Tai katso vaihtoehtoisesti alla olevasta taulukosta, mitkä vakuutukset kuuluvat sinun jäsenyyteesi.

Työntekijä

Työntekijöiden jäsenyyteen sisältyvät seuraavat vakuutukset: *Potilasvakuutus on voimassa itsenäisen yrittäjän harjoittamassa terveyden- tai sairaanhoitotyössä (yritysmuoto ei saa olla Ay- tai Y-tunnukseton kevytyrittäjä).  Yrittäjällä on oltava terveydenhuollon ammattihenkilön tutkinto. Koskee myös sivutoimisia yrittäjiä: esimerkiksi opiskelijaa, jolla on jo tutkinto yrittäjänä tehtävää työtä varten ja joka tekee sivutoimisesti terveyden- tai sairaanhoitotyötä. Ei voimassa vapaaehtoistyössä.

Ammatinharjoittaja (0 työntekijää)

Ammatinharjoittajien (0 työntekijää) jäsenyyteen sisältyvät seuraavat vakuutukset:

Yrittäjä (1-3 työntekijää)

Yrittäjän (1-3 työntekijää) jäsenyyteen sisältyvät seuraavat vakuutukset:

Yrittäjä (4 tai useampi työntekijä)

Yrittäjän (4 tai useampi työntekijä) jäsenyyteen sisältyy seuraava vakuutus:

Opiskelija

Opiskelijan jäsenyyteen sisältyvät seuraavat vakuutukset: *Potilasvakuutus on voimassa itsenäisen yrittäjän harjoittamassa terveyden- tai sairaanhoitotyössä (yritysmuoto ei saa olla Ay- tai Y-tunnukseton kevytyrittäjä).  Yrittäjällä on oltava terveydenhuollon ammattihenkilön tutkinto. Koskee myös sivutoimisia yrittäjiä: esimerkiksi opiskelijaa, jolla on jo tutkinto yrittäjänä tehtävää työtä varten ja joka tekee sivutoimisesti terveyden- tai sairaanhoitotyötä. Ei voimassa vapaaehtoistyössä.
  Työntekijä Ammatinharjoittaja (0 työntekijää) Yrittäjä (1-3 työntekijää) Yrittäjä (4 tai useampi työntekijä) Opiskelija
Ammatillinen vastuuvakuutus X X     X
Potilasvakuutus X* X**     X*
Yrittäjäjäsenten vastuu- ja oikeusturvavakuutus     X    
Järjestövakuutus  X X X X X
Vapaa-ajan tapaturmavakuutus         X
Kelan vaatima tapaturmavakuutus    X X    

*Potilasvakuutus on voimassa itsenäisen yrittäjän harjoittamassa terveyden- tai sairaanhoitotyössä.  Yrittäjällä on oltava terveydenhuollon ammattihenkilön tutkinto. Koskee myös sivutoimisia yrittäjiä: esimerkiksi opiskelijaa, jolla on jo tutkinto yrittäjänä tehtävää työtä varten ja joka tekee sivutoimisesti terveyden- tai sairaanhoitotyötä. Ei voimassa vapaaehtoistyössä.
**Potilasvakuutus ei ole voimassa psykoterapiaopintojen aikaisessa opintoihin kuuluvassa työssä/harjoittelussa.

Vahingon sattuessa toimi näin:

Vahingon sattuessa saat vakuutustodistukset ja -numerot viiveettä kirjautumalla Tehyn asiointipalveluun. Tarvitset nämä tiedot, kun asioit vakuutusyhtiön kanssa. Täytä vahinkoilmoitus Turvan verkkosivuilla

Lue lisää vakuutuksista alta:

Kiinnostavatko Tehyn jäsenedut? 

Katso kaikki tehyläisten saamat edut ja alennukset. 

Kuvituskuva

Tehyn jäseneksi

Olemme yhteisö, josta saat turvaa, mutta myös iloa ja energiaa. Luottamusmies ja Tehyn asiantuntijat auttavat sinua työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä. Tarvittaessa saat ilmaisen oikeusavun ja muut mahtavat jäsenedut, kuten työelämässä tarvittavat vakuutukset!