Työpaikkasi luottamusmies on mahtava jäsenetu ja palvelu, jonka saat vain ammattiliitosta. Voit kääntyä luottamusmiehen puoleen työsuhteeseesi liittyvissä pulmissa.

Luottamusmiehen apu ja tuki on palvelu, jota et saa mistään muualta 

Luottamusmies edustaa Tehyyn kuuluvia jäseniä. Hän tuntee työpaikan olosuhteet ja työehtosopimuksen sisällön, ja on paras henkilö neuvomaan ja auttamaan työsuhdeasioissa. Tehyn jäsenenä voit olla luottamusmieheesi yhteydessä, jos jokin askarruttaa työehdoissa tai muussa työhön liittyvässä asiassa.  

Luottamusmies neuvottelee työnantajan kanssa työsuhteeseen liittyvistä asioista, ja on omalta osaltaan avainhenkilö siinä, miten työoloja ja työhyvinvointia voidaan parantaa. Tärkeä henkilö siis yksittäiselle työntekijälle, mutta myös koko työyhteisölle!

Tehyyn kuuluvia työntekijöitä edustaa hyvinvointialueilla ja kunta-alalla aina tehyläinen luottamusmies ja yksityisellä puolella joko tehyläinen tai Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry:n yksityissektorin luottamusmies.

Hoitaja

Mistä löydän oman luottamusmieheni yhteystiedot?

Epäselvissä tilanteissa voit olla yhteydessä myös alueesi järjestöasiantuntijaan.

Katso video

Tehyläiset Satu, Sisko ja Kati kertovat, millaista apua he ovat saaneet uransa varrella luottamusmieheltä. 

Luottamusmies

Sinussa on muutosvoimaa – ryhdy luottamusmieheksi!

Oletko Tehyn jäsen ja kiinnostunut työpaikkasi olosuhteista, haluat kuunnella työntekijöitä ja olla heidän tukenaan? Olet oiva luottamusmiesehdokas!