Tasa-arvon edistäminen varhaiskasvatuksessa - webinaari 24.1. 

Tehy järjestää kaikille varhaiskasvatuksessa työskenteleville ja muillekin aiheesta kiinnostuneille webinaarin tasa-arvon edistämisestä varhaiskasvatuksessa. Webinaari pidetään 24.1. klo 17.30 - 19.00. 

Tasa-arvoinen varhaiskasvatus -koulutuksessa tutustutaan sukupuolisensitiivisyyteen ja sukupuolten tasa-arvon edistämiseen varhaiskasvatuksessa. Koulutuksessa käydään läpi varhaiskasvatuksen arjen keskeisiä näkökulmia tasa-arvoon. Opit ymmärtämään käytännönläheisten esimerkkien avulla, mitä sukupuolisensitiivisyys tarkoittaa leikeissä ja leikin ohjauksessa, lasten avustamisessa, oppimisympäristöissä sekä vuorovaikutuksessa.

Koulutus tukee varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden toimeenpanoa ja lapsen yksilöllistä kohtaamista. Koulutus antaa konkreettisia menetelmiä havainnoida ja kehittää arkea tasa-arvon näkökulmasta. Aiheesta kouluttaa tasa-arvoisen varhaiskasvatuksen projektipäällikkö Nea Alasaari Naisasialiitto Unioni ry:stä.

”Päiväkotien arki ei ole niin tasa-arvoista kuin voisi ajatella. Jokaisen kasvattajan onkin hyvä pysähtyä miettimään mitkä sukupuoleen liittyvät asenteet ja oletukset ohjaavat omaa ja työyhteisön työtä.”, kertoo Tehyn sosiaalipoliittinen asiantuntija Eva Siitonen.

Webinaari on verkon kautta seurattava luento, johon voi osallistua vaikka kotoa käsin. Pääset myös esittämään kysymyksiä kouluttajalle.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot Tehyn koulutuskalenterissa www.tehy.fi/koulutus.

Osallistumislinkki ja ohjeet toimitetaan ilmoittautuneille jäsentiedoista löytyvään sähköpostiosoitteeseen. Webinaarista tulee myös tallenne. 

Tervetuloa mukaan webinaariin!