STAL valitsi vuoden 2023 suuhygienistin ja hammashoitajan

Suun terveydenhoidon ammattilaiset STAL ry valitsi vuoden suuhygienistiksi Topi Nymanin ja vuoden hammashoitajaksi Jenna Rauhalan.

Kuvateksti
Kuva: Mirkka Järvinen

Suuhygienisti Topi Nyman on Satakunnan alueen liikkuvan hammashoitotyön kärkiasiantuntija. Hän on ollut mukana alun alkaen suunnittelemassa toimintaa ja toimii tällä hetkellä hankekoordinaattorina Kestävän kasvun Satakunta -hankkeessa. Topi toimii 14 eri koulussa, erityiskoulut sekä vastaanottokeskukset mukaan lukien. Liikkuvaa työtä on tarkoitus kehittää ja laajentaa. Koululaisten kanssa toimivan Topin erityisosaamista on pelkäävien lasten ja erityislasten suun terveydenhoito.  

Topilla on työssään laajat verkostot ja hän toimii ensisijaisena linkkinä suun terveydenhuollon ja sivistystoimen välissä. Lisäksi hän on toiminut Wilma-tunnusten saamiseksi suun terveydenhuoltoon.

– Tottakai valinta (vuoden suuhygienistiksi) tuntuu hienolta. Kyllä se antaa motivaatiosysäyksen, kun saa palautetta, että on hyvä jossakin. Onhan tämä ammatillisesti suurin tapa kertoa, että tekee hyvää työtä.

Hammashoitaja Jenna Rauhala on työskennellyt Järvenpäässä sekä hammaslääkärin että suukirurgin työparina, hoitanut hoidon tarpeen arviointia ajanvarauksessa ja toiminut välinehuollossa. Tällä hetkellä Jenna tekee itsenäistä työtä 1-,3- ja 5- vuotiaiden parissa ja tekee heille suun terveystarkastuksia, pitää harjausopetusta ja tekee pinnoituksia alakouluikäisille. Parhaan kiitoksen Jenna saa työstään, kun hän näkee lapsen onnistumisen ilo käynnin päätteeksi.

– Olin juuri tullut iltavuoroon töihin ja potilastyöt alkamassa. Oli pakko hyppiä hetken aikaa tasajalkaa ja hihkua hiljaa yksinään hoitohuoneessa, kuvaa Jenna tunnelmiaan, kun kuuli valinnastaan vuoden hammashoitajaksi.

STAL ry luovutti palkinnot Suun Terveys -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa torstaina 9.11.2023. STAL ry on Tehyn yhteistyöjäsenjärjestö, joka edustaa koulutettuja hammashoitajia, suun hoitoon suuntautuneita lähihoitajia ja suuhygienistejä sekä alan opiskelijoita.