Jäsenmaksu säilyy ennallaan vuonna 2022

Tehyn valtuusto päätti jäsenmaksuista joulukuun alussa. Jäsenmaksu säilyy aikaisempien vuosien tasolla.

Kuvateksti
Kuva: IStock

Palkansaajan jäsenmaksu on 1,1 % bruttopalkasta vuonna 2022. Jäsenmaksuun sisältyy Terveydenhuoltoalan työttömyyskassan jäsenmaksu. 

Jäsenmaksujen huolellinen hoitaminen takaa sinulle kaikki palvelumme ja etumme. Näitä ovat muun muassa vakuutusedut, työsuhdeneuvonta, oikeus lakimiespalveluihin ja oikeusapuun. 

Opiskelijan jäsenmaksu

Jos olet opiskelija, jäsenmaksu määräytyy sen mukaan, onko sinulla jo terveyden- ja sosiaalialan tutkinto vai ei. 

Perusopiskelijana sinun ei tarvitse maksaa jäsenmaksua. 

Päätoimisen jatko-opiskelijan jäsenmaksu riippuu siitä, mitä opiskelet. Lisätietoa jatko-opiskelijan jäsenmaksuista saat täältä.

Yrittäjäjäsenen jäsenmaksu

Sosiaali- ja terveysalan yrittäjäjäsenten jäsenmaksu on 20 euroa kuukaudessa vuonna 2022.

Opettajajäsenen jäsenmaksu

Jos olet päätoiminen opettaja ja suorittanut sosiaali- ja terveysalan tutkinnon, jäsenmaksusi on 50 euroa vuodessa vuoden 2022 alusta alkaen. Jäsenyys ei sisällä työttömyyskassan jäsenmaksua. Lisätietoa opettajajäsenydestä saat täältä.

Seniorin palvelumaksu

Tehyn seniorin palvelumaksu on 50 euroa vuodessa. Palvelumaksua maksavat pysyvästi eläkkeellä olevat, jotka ovat siirtyneet suoraan senioriksi ammattiosastojäsenyyden jälkeen. Palvelumaksulla saat seniorijäsenen jäsenedut. 

Jäsenmaksu vähennetään verotuksessasi

Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen. Verovähennyksen jälkeen nettomääräinen jäsenmaksu on siis huomattavasti pienempi. Ainoastaan seniorin palvelumaksua ei voi vähentää verotuksessa. 

Toimitamme tiedot jäsenmaksuistasi suoraan verottajalle. Tarkistathan veroilmoituksesta, että jäsenmaksu on otettu huomioon sinä vuonna, jolloin se on maksettu.

Helpoin tapa maksaa jäsenmaksu 

Helpoin tapa maksaa jäsenmaksu, on antaa työnantajan periä se suoraan palkasta. Tällöin työnantaja hoitaa jäsenmaksun puolestasi, eikä sinun ei tarvitse itse laskea joka kuukausi, kuinka paljon jäsenmaksua tulee maksaa. Työnantajaperinnästä saat lisätietoa täältä.

Jos haluat maksaa jäsenmaksun itse, se onnistuu muun muassa maksamalla jäsenmaksu asiointipalvelussa joka kuukausi. Lähetämme jäsenmaksujen viitelistat tammikuun aikana. Tammikuun 2022 jäsenmaksun eräpäivä on 15.2.2022. 

Lisätietoa

Jos sinulla on jäsenmaksuihisi liittyviä kysymyksiä, otathan yhteyttä asiointipalvelun kautta.

Yleistä tietoa jäsenmaksuista