Eija Tuomi on vuoden lastenhoitaja

Suomen Lastenhoitoalan Liitto SLAL ry jakoi tunnustuksen pitkän uran tehneelle lastenhoitaja Eija Tuomelle. Vuoden 2023 lastenhoitaja edistää vauvamyönteisyyttä ja imetystä, ja hänellä on ainutlaatuinen kyky johdattaa vauvojen maailmaan.

Kuvateksti
Kuva: Eila Seppälä-Vessari

Eija Tuomi on toiminut yli 30 vuoden ajan lastenhoitajan tehtävissä. Tällä hetkellä Tuomi työskentelee Tampereen yliopistollisen sairaalan Syntymäpaikassa synnyttäneiden osastolla ja potilashotelli Perheonnessa. Tätä ennen hän toimi Vammalan aluesairaalassa.

Oman perustyönsä ohessa Tuomi on ollut aktiivinen vauvamyönteisyyden ja imetyksen edistäjä jo yli 20 vuoden ajan. Eijalla on ainutlaatuinen kyky ajatella, sanoittaa ja opastaa myös muita vauvan maailmaan. Hänelle tärkeintä on vauvojen ja perheiden hyvinvointi.

Tuomi kertoo, että työssä on parasta, kun hän näkee vauvan voivan hyvin ja koko perheen olevan onnellinen ja tyytyväinen. Silloin on hyvä mieli lähettää heidät kotiin vauvan kanssa.

Tuomella on ollut korvaamaton rooli Tampereen yliopistollisen sairaalan vauvamyönteisyysprojektissa. Sairaala saikin viime keväänä vauvamyönteisyyssertifikaatin ensimmäisenä yliopistollisena sairaalana. Hänellä oli aikanaan tärkeä rooli myös siinä, että Vammalan aluesairaala saavutti vauvamyönteisen sairaalan sertifikaatin.

Suomen Lastenhoitoalan Liitto SLaL ry palkitsee Vuoden lastenhoitaja -tunnustuksella lastenhoitoalan ammattilaisen, joka on tehnyt ansiokasta työtä lasten, perheiden ja lastenhoitoalan puolesta. Suomen Lastenhoitoalan Liitto on Tehyn yhteistyöjäsenjärjestö.