Tehy haluaa riittävät resurssit sote-uudistuksen valmisteluun

Kuvateksti
kuva: iStock

Tehyn valtuusto keskusteli tänään sote- ja maakuntauudistuksen merkityksestä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten työpaikkoihin ja kansalaisten saamiin palveluihin. Uudistus koskettaa satoja tuhansia työpaikkoja ja erityisesti tehyläisten työpaikat ovat muutoksessa.

-  Sote-valmistelun aikataulu on tiukka ja huolta kantautuu nyt siitä miten valmistelut etenevät.  Vaikuttaa siltä, että uudistukseen ei ole varattu riittävästi resursseja. Virkamiesten ja luottamusmiesten on valmisteltava uudistusta muiden töiden ohella, summaa keskustelua Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo.

Koska sote-uudistus on monimutkainen ja vaativa prosessi on taattava henkilöstölle riittävät ja tasavertaiset osallistumismahdollisuudet.  

- Toteutus helpottuisi mikäli kunta-alan pääsopijajärjestöt ja Kuntatyönantajat KT laatisivat yhteiset ohjeet ja toimintaperiaatteet varsinaisen ohjaavan lainsäädännön lisäksi.

Tehyläisiä askarruttaa miten omalle työlle ja työpaikalle käy, sillä muutosjohtamiseen ja esimiestyöhön on oltava riittävät resurssit. Etenkin lähiesimiehet ovat jo nyt kovilla ilman sote-uudistustakin.

- Erityisen huolissaan Tehyssä ollaan koulutetun hoitohenkilöstön johtamisesta ja siihen varatuista resursseista.  Viime vuosina on vähennetty merkittävästi hoitotyön johtajia, jotka kuitenkin työpanoksellaan vaikuttavat merkittävästi siihen miten sosiaali- ja terveysalan resursseja hyödynnetään mahdollisimman hyvin, Vesivalo painottaa.

Lisätietoja: Rauno Vesivalo, gsm 040 587 4346