Kun lähdet työskentelemään vakituisesti ulkomaille ja työnantajasi ei ole suomalainen, liity työskentelymaan ammattiliittoon ja työttömyyskassaan. Ennen kuin lähdet, ota yhteyttä jäsenrekisteriimme. Selvitämme jäsenyytesi ja sitä koskevat maksut ajan tasalle.

Jos olet myös Terveydenhuoltoalan työttömyyskassan jäsen, ole itse suoraan yhteydessä työttömyyskassaan.

Jäsenmaksun määrä ulkomailla ollessa

Suomalaisen työnantajan palveluksessa ollessasi maksat jäsenmaksua 1,1 prosenttia veronalaisesta kokonaisansiosta. Muut ulkomailla olevat tai ei-suomalaisen työnantajan palveluksessa olevat maksavat 30 euroa vuodessa Tehyn jäsenmaksua.

Jäsenmaksun maksaminen ulkomailla ollessa

Suomalaisen työnantajan palveluksessa olevana maksat jäsenmaksun joko niin, että työnantaja perii sen automaattisesti palkastasi tai maksamalla itse.

Jos olet muuten vain ulkomailla tai työskentelet muun kuin suomalaisen työnantajan palveluksessa, saat viitteen kerran vuodessa alkuvuoden aikana. 

Jos et ole ulkomailla koko vuotta, saat viitteen maksua varten. Tällöin maksat summan, joka koostuu niistä kuukausista, kun olet ollut ulkomailla (2,5 euroa kuukaudessa).

Rajatyöntekijät

Ulkomailla olevaksi tulkitaan jäsen, joka asuu Suomessa, mutta käy töissä Suomen rajojen ulkopuolella ja jonka työnantaja ei ole suomalainen.