Jos olet tyytymätön palveluumme ja haluat erota, harkitsethan vielä hetken. Eroamisen sijaan annathan meille palautetta. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja palautteesi on ensiarvoisen tärkeää.

Erotessasi Tehystä menetät kaikki ammattijärjestön edut ja palvelut, kuten vakuutukset, oikeudellisen avun,  neuvonnan työsuhteen ongelmissa sekä työpaikkasi luottamusmiehen avun. Vastuuvakuutusta, joka korvaa työssä sattuvia vahinkoja, et esimerkiksi voi hankkia itse vakuutusyhtiöstä. 

Jos kuitenkin haluat erota Tehystä, niin tee ilmoitus kirjallisesti asiointipalvelun yhteydenoton kautta. 

Mainitse jäsenyyden päättämisessä seuraavat pakolliset tiedot: 

  • nimi ja jäsennumero tai syntymäaika
  • eron ajankohta (eropäivämäärä, joka ei voi olla takautuva, mutta voi olla kuluva päivä tai tulevaisuudessa)
  • eroatko Tehystä ja työttömyyskassasta vai vain toisesta
  • eron syy tilastointia varten.

Eropäivä on se, jonka ilmoitat. Jos et ilmoita eropäivää, se on eroilmoituksen saapumispäivä. Eropäivä ei voi olla takautuva. Huomioithan että jäsenmaksuvelvoite on eroamiskuukauden loppuun saakka. 

Jos jäsenmaksusi on peritty suoraan palkastasi, muista ilmoittaa palkanlaskentaan, että jäsenmaksun periminen päättyy. Tarkista oma palkkatositteesi.

Jos mielesi muuttuu tai palaat alalle takaisin, olet aina tervetullut takaisin jäseneksi!

Liiton vaihto

Jos vaihdat Tehyn alalta muun alan töihin, suosittelemme liittymään sen alan ammattiliittoon, joka neuvottelee uuden työnantajasi työehtosopimukset.

Varmista, että siirtymisesi uuteen liittoon ja työttömyyskassaan tapahtuu ilman jäsenyytesi katkeamista, jotta säilytät mm. oikeuden työttömyysturvaan. Maksa jäsenmaksut siirtymiseen asti Tehylle. Huomioithan että jäsenmaksuvelvoite on eroamiskuukauden loppuun saakka. Muista myös kertoa palkanlaskijallesi liiton vaihdoksesta.

Jos jäät eläkkeelle

Ilmoita meille asiasta, niin vaihdamme jäsenyytesi seniorijäsenyyteen. 

Vanhempi nainen istuu koiran kanssa metsässä.