Jos olet tyytymätön palveluumme ja haluat erota, harkitsethan vielä hetken. Eroamisen sijaan annathan meille palautetta. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja palautteesi on ensiarvoisen tärkeää.

Erotessasi Tehystä menetät kaikki ammattijärjestön edut ja palvelut, kuten vakuutukset, oikeudellisen avun,  neuvonnan työsuhteen ongelmissa sekä työpaikkasi luottamusmiehen avun. Vastuuvakuutusta, joka korvaa työssä sattuvia vahinkoja, et esimerkiksi voi hankkia itse vakuutusyhtiöstä. 

Jos kuitenkin haluat erota Tehystä, niin tee ilmoitus asiointipalvelun yhteydenotoissa olevan lomakkeen kautta. 

Erolomakkeella kysytään seuraavat pakolliset tiedot: 

  • nimi 
  • eron ajankohta (eropäivämäärä, joka ei voi olla takautuva, mutta voi olla kuluva päivä tai tulevaisuudessa)
  • eroatko Tehystä ja työttömyyskassasta vai vain toisesta
  • eron syy tilastointia varten.

Eropäivä on se, jonka ilmoitat. Jos et ilmoita eropäivää, se on eroilmoituksen saapumispäivä. Eropäivä ei voi olla takautuva. Huomioithan että jäsenmaksuvelvoite on eroamiskuukauden loppuun saakka. 

Jos jäsenmaksusi on peritty suoraan palkastasi, muista ilmoittaa palkanlaskentaan, että jäsenmaksun periminen päättyy. Tarkista oma palkkatositteesi.

Jos mielesi muuttuu tai palaat alalle takaisin, olet aina tervetullut takaisin jäseneksi!

Liiton vaihto

Jos vaihdat Tehyn alalta muun alan töihin, suosittelemme liittymään sen alan ammattiliittoon, joka neuvottelee uuden työnantajasi työehtosopimukset.

Liiton vaihto kannattaa tehdä työssä ollessa, jolloin sekä liiton että työttömyyskassan jäsenyys siirtyvät saumattomasti.

  • Varmista ensin, että jäsenmaksusi ovat meille ajan tasalla.
  • Tee sitten liittyminen uuteen liittoon ja samalla ilmoita jäsenyyden päättyminen meille sähköisen asiointipalvelun yhteydenoton lomakkeen kautta.

Huomioithan, että tietosuojan vuoksi liiton ja kassan vaihdoksesta on ilmoitettava meille aina itse, vaikka olisit valtuuttanut uuden liiton/kassan tekemään ilmoituksen puolestasi.

Vanhempi nainen istuu koiran kanssa metsässä.

Jos jäät eläkkeelle

Ilmoita meille pysyvä eläkkeelle jäänti.