Ammatillinen vastuuvakuutus

Vakuutus sisältyy työntekijän ja opiskelijajäsenen jäsenyyteen.

Vakuutus kattaa henkilö- ja esinevahinkoja, jotka ammatissasi virheellä tai laiminlyönnillä aiheutat työnantajallesi, työtoverillesi tai sivulliselle henkilölle ja josta lain mukaan olet korvausvastuussa.

Tällaisia vahinkoja voi olla esimerkiksi takanasi olevan laitteen putoaminen lattialle tai tönäiset vahingossa jonkun välineen toisen henkilön päälle aiheuttaen sillä vahinkoa.

Oleellista vakuutuksessa on se, että hajonnut laite ei ole ollut millään tavalla mukana toimenpiteessä tai työtehtävässä mitä on tehty.

Toimenpiteessä sattuneet vahingot kuuluvat työnantajan vakuutusturvaan.

Vastuuvakuutus on voimassa Tehyn edustamilla aloilla Pohjoismaissa sekä enintään vuoden kestävässä ja alaan liittyvässä työharjoittelussa myös muualla ulkomailla (pois lukien Yhdysvallat ja Kanada). Vakuutus ei ole voimassa Venäjällä, Valko-Venäjällä eikä Ukrainassa, vaikka vakuutuksen voimassaoloalueeksi olisi merkitty maantieteellinen alue, joka kattaa nämä valtiot.

Korvauksen enimmäiskorvausmäärä henkilö- ja esinevahingoissa on 50 000 euroa ja omavastuu on 100 euroa vahinkotapahtumaa kohti.

Vakuutus on voimassa heti liittymispäivästä alkaen. Vakuutustodistukset saat Tehyn asiointipalvelusta.

Hoitajat työntävät sairaalasänkyä

Tehyn jäsenillä kattava vakuutusturva

Tehyn jäsenyys kannattaa, sillä työnantajan vakuutukset eivät kata kaikkia vahinkoja. Siksi Tehyn kautta saamasi vakuutusetu on aivan merkittävä turva työelämän vahinkoja vastaan.