Kuntasektorin määräaikainen ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy tänään

Tehyn ja SuPerin 1.3.2022 julistama viikon mittainen ylityö- ja vuoronvaihtokielto kuntasektorilla päättyy tänään 8.3.2022 klo 15.00. Kielto julistettiin, kun Kunta- ja hyvinvointialueiden työantajat KT keskeytti kunta-alan sopimusneuvottelut viime viikon alussa.

Kuvateksti
Kuva: iStock

Hoitajajärjestöt jättivät viime torstaina myös lakkovaroituksen koskien kuuden sairaanhoitopiirin kuntayhtymiä sekä osaa em. sairaanhoitopiirien omistamista tai läheisessä yhteistyössä olevista yhtiöistä ja osuuskunnista.

Tämä 14 vuorokauden mittainen lakko on ilmoitettu alkavaksi 18.3.2022 klo 6.00 ja koskee ko. organisaatioiden palveluksessa olevia Tehyn ja SuPerin työsopimussuhteisia jäseniä. Tarkemmat tiedot lakkokohteista ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin löydät neuvottelukierrossivuilta

Lakon sovittelu käynnistyi eilen maanantaina, kun valtakunnansovittelija tapasi osapuolet. Mahdollisista uusista työtaistelutoimista ilmoitetaan erikseen myöhemmin. Muista seurata Tehyn viestintää verkossa, uutiskirjeissä ja sosiaalisessa mediassa.

Seuraa neuvottelukierrosta tehy.fi/neuvottelukierros