Tehy, SuPer ja Erto irtisanoivat yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen päättymään 30.4.2023, koska työnantajaliiton palkkatarjous työehtosopimusneuvottelujen aikana ei ollut lähellekään riittävä. Yksityistä sosiaalipalvelualaa vaivaa kova hoitajapula ja palkkataso on jäänyt huomattavasti jälkeen julkisen sektorin palkoista. Alan pito- ja vetovoima on varmistettava.

Työtaistelut neuvottelujen vauhdittamiseksi

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusneuvottelut päättyivät 28.4. tuloksettomina. 1.5 alkoi sopimukseton tila, eikä työrauhavelvollisuus ole enää voimassa. Neuvotteluja vauhdittaaksemme olemme toimeenpanneet erilaisia työtaistelutoimenpiteitä.

Keikkailukielto | Ylityö- ja vuoronvaihtokielto | Lakko | Hakusaarto

8.5. työriitaa alettiin sovitella valtakunnansovittelijan johdolla.

Keikkailukielto

Tehy, SuPer ja Erto (Sote ry) ovat julistaneet koko yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen piiriin keikkailukiellon, joka alkaa 31.5.2023 klo 15:00 ja päättyy 14.6.2023 klo 15:00.

Kielto koskee kaikkia Tehyn jäseniä.

Tehyn keskuslakkotoimikunta on linjannut, että keikkailukiellon aikana yksikään tehyläinen ei mene keikkatöihin yksityisen sosiaalipalvelualan piirissä oleviin työpaikkoihin. Keikkatyöllä tarkoitetaan kaikkia alle 13 vuorokauden mittaisia työsuhteita.

Kiellon aikana ei tehdä keikkoja, ei sovita keikkoja työtaistelun ajalle eikä sen jälkeiseen aikaan.

Kielto koskee myös työntekijöitä, joilla on ns. runko- tai raamisopimus. Kielto ei koske työntekijöitä, joilla on työsuhde voimassa yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen piirissä. Poikkeuksena ovat ns. nollatuntisopimuslaiset, jotka ovat kiellon piirissä.

Tehyläinen työtaistelussa

Tehyn päätös ryhtyä tukitoimiin on jäseniä sitova. Kuulumalla liittoon jäsen sitoutuu noudattamaan liiton tekemiä päätöksiä ja sen antamia ohjeita. Yksittäisen jäsenen tärkein velvollisuus päätöksen synnyttyä on noudattaa Tehyn ohjeita.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto

Tehy, SuPer ja Erto (Sote ry) ovat julistaneet ylityö- ja vuoronvaihtokiellon koko sopimusalalle. Tämä työtaistelutoimenpide alkoi 2.5.2023 klo 13.00 ja päättyy 14.6.2023 klo 15.00. Tarkemmat toimintaohjeet tehyläisille oheisessa oppaassa.

Yksityisen sosiaalipalvelualan lakko

2. vaihe

Sote ry toimeenpanee 3 vrk lakon alkaen torstaina 1.6.2023 klo 00.01 28:ssa kohteessa. Lakko päättyy lauantaina 3.6.2023 klo 23.59, jolloin palataan töihin.

3. vaihe

Sote ry toimeenpanee 3 vrk lakon alkaen tiistaina 20.6.2023 klo 00.01 39:ssa kohteessa. Lakko päättyy 22.6.2023 klo 23.59, jolloin palataan töihin.

Työtaistelu koskee lakon aikana alkavia työvuoroja, eli ennen lakkoa alkanut työvuoro tehdään loppuun.

Lakon kohteet ja tarkemmat toimintaohjeet tehyläisille oheisissa oppaissa.

Hakusaarto

Tehy, SuPer ja Erto (Sote ry) ovat julistaneet koko yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen piiriin määräaikaisen ja rajatun hakusaarron.

Järjestöt kieltävät kaikkia jäseniään hakeutumasta alla lueteltujen yritysten tarjoamaan työhön, joihin sovelletaan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta:

  • Pihlajalinna Oyj ja sen kaikki tytäryhtiöt (Pihlajalinna-konserni)
  • Irepse Oy ja sen kaikki tytäryhtiöt (Esperi-konserni)
  • Mehiläinen Konserni Oy ja sen kaikki tytäryhtiöt (Mehiläinen-konserni)
  • Attendo Ab ja sen kaikki tytäryhtiöt (Attendo-konserni)

Hakusaarto alkaa 31.5.2023 klo 15:00 ja päättyy 14.6.2023 klo 15:00.

Jäsenillat

Jäsenilloissa Tehyn neuvottelijat ja asiantuntijat kertovat ajankohtaisesta tilanteesta ja vastaavat tehylisten kysymyksiin. Tilaisuuksia ei tallenneta.

Yleisiä ohjeita tehyläisille

  • Varmista, että jäsentietosi ovat ajan tasalla. Näin saat kaikki tärkeät viestit ja tiedotteet Tehystä.
  • Seuraa Tehyn viestintää somessa, verkkosivuilla ja uutiskirjeissä.
  • Tehyn neuvottelija on juristi Mirja Kinnunen. Hän kertoo neuvottelujen käänteistä aktiivisesti Twitterissä.

Heräsikö kysymyksiä?

Jos sinulla herää kysymyksiä työtaistelusta, ole yhteydessä omaan luottamusmieheesi tai Tehyn asiantuntijoihin asiointipalvelun kautta.

Liity joukkoon!

Me haluamme parantaa palkkaamme ja työolojamme. Meissä on yhteistä rohkeutta ja tahtoa toimia, kun tarve vaatii. 

*