Lähde mukaan yksityissektorin luottamusmiesvaaleihin! 

Tänä syksynä pidetään Tehyn yksityissektorin luottamusmiesvaalit. Tavoitteena on saada paljon tehyläisiä luottamusmiesehdokkaita sekä aktivoida työpaikat ja jäsenet valitsemaan luottamusmies. 

Yksityissektorilla vaalien järjestämiseen vaikuttavat noudatettava työehtosopimus, luottamusmiesvaaliohjeet sekä mahdolliset yrityskohtaiset luottamusmiesjärjestelmät.

Luottamusmies valitaan työehtosopimuskohtaisesti Tehyn tai Sote ry:n yksityissektorin vaaliohjeiden mukaan. Tehyn työehtosopimuksissa luottamusmies edustaa vain tehyläisiä. Sote ry:n yksityissektorin työehtosopimuksissa Sote ry:n luottamusmies edustaa Tehyn, SuPerin ja ERTOn jäseniä.

Vaaleja järjestetään työpaikoilla jäsenistä koostuvien vaalitoimikuntien ja luottamusmiehen toimesta, mutta osassa yrityksistä vaalit järjestetään sähköisesti Tehyn järjestöasiantuntijoiden toimesta.

Yrityskohtaisista luottamusmiesjärjestelmistä voit tiedustella tarkemmin omalta luottamusmieheltä tai pääluottamusmieheltä. Lue aiheesta lisää Tehyn verkkosivuilta. Voit myös ottaa asiasta yhteyttä Tehyn asiointipalveluun.

On tärkeää, että Tehyn jäsenrekisterissä työnantaja – ja työpaikkatietosi sekä yhteystietosi ovat ajan tasalla, jotta tavoitamme sinut. Voit tarkistaa ja päivittää jäsentietosi Tehyn asiointipalvelussa.

Luottamusmiesvaaleja on aina järjestämässä vaalitoimikunta, jonka tehtävänä on noudattaa luottamusmiesvaaliohjeita: vaaleja järjestettäessä on huomioitava mm. vaaliajat ja paikat, jotka on sovittava työnantajan kanssa ja vaaleista ilmoittaminen jäsenille.

Jos ehdokkaita on vain yksi tehtävää kohden, valitaan hänet sopuvaalilla tehtävään. Jos ehdokkaita on enemmän kuin yksi, tällöin järjestetään äänestys. Vaalikokouksista tehdään aina pöytäkirja. Kun vaalit on käyty, ilmoitetaan luottamusmiesvalinta jäsenille, Tehyyn ja työnantajalle.

Tehyn yksityissektorin seuraavat luottamusmieskoulutukset alkavat vuoden 2023 alussa. Tehyn asiantuntijat auttavat sinua kysymyksissä ja epäselvissä tilanteissa. Lisäksi luottamusmiehen tukena on laaja muiden luottamusmiesten ja toimijoiden verkosto.

Luottamusmiehen työ on antoisaa, sillä luottamusmiehet saavat paljon kiitoksia jäseniltä tehdystä työstä. Katso videolta miten hoitajat arvostavat luottamusmiehiä:

 

 

Emme jätä sinua yksin ja sinun ei tarvitse heti osata kaikkea – lähde siis ehdolle vaaleihin tai kannusta työkaveriasi lähtemään ehdolle!

Lue lisää luottamusmiesvaaleista: www.tehy.fi/luottamusmies.

 

Yksityissektorin työpaikoilla käydään luottamusmiesvaalit loka-marraskuussa 2022 ja valinnat tehdään kaudelle 1.1.2023-31.12.2026. 
#muutosvoima #tehyläinenluottamusmies