Suun terveydenhoidon ammattiliitto on jatkossa Suun terveydenhoidon ammattilaiset

Viikonloppuna kokoontunut Suun terveydenhoidon ammattiliitto STAL päätti nimenvaihdoksesta. Liiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Tanja Leppikari.

Liiton nimi on jatkossa Suun terveydenhoidon ammattilaiset, josta kuitenkin käytetään edelleen vanhaa lyhennettä STAL. Nimen muutos kuvastaa sitä, että hammashoitajat ja suuhygienistit ovat yhdessä joukko suun terveydenhoidon ammattilaisia.

Liiton uusi puheenjohtaja Tanja Leppikari (56) on lähihoitaja, joka on tehnyt töitä ikäihmisten parissa, mm. kotihoidossa ja suun ja terveydenhuollossa. Nyt hän on toiminut pitkään Tehyn Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän päätoimisena luottamusmiehenä. Ennen valintaansa Leppikari oli kaksi kautta liiton varapuheenjohtaja.

Liiton vuoden 2023 keskeisenä painopisteenä on nykyisistä ja tulevista jäsenistä huolehtiminen. Leppikari näkeekin tärkeänä liiton jäsenmäärän kasvattamisen. Lisäksi ikäihmisten terveydenhuolto on lähellä sydäntä.

- Ikääntyneiden on saatava myös suun ja terveydenhuollon palveluita kotihoitona. Tämän pitäisi olla itsestäänselvyys, mutta tällaista ei nyt ole saatavilla.

Varapuheenjohtaja valitaan myöhemmin hallituksen keskuudesta joulukuun kokouksessa.  

STAL on yksi Tehyn yhteistyöjäsenjärjestöistä.