Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:n työntekijät lakossa tänään, uusi lakko uhkaa

Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:n työntekijät ovat lakossa tänään 3.1.2018. Uusi pidempi lakko uhkaa yritystä 15. - 22.1.2018.

Kuvateksti
kuva: Jaakko Martikainen

Työtaistelutoimet ovat välttämättömiä, koska työnantajaliitto Palta ei halua neuvotella uudesta työehtosopimuksesta Tehyn ja SuPerin kanssa ja yrityksessä noudatetaan alalle soveltumatonta työehtosopimusta.

Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy on alkanut marraskuussa noudattaa työntekijöihin yksityistä laboratorioalaa koskevaa työehtosopimusta. Kyseistä työehtosopimusta ei ole noudatettu kliiniseen laboratoriotyöhön aikaisemmin, eikä se sovellu kliiniseen laboratoriotyöhön.

Kliininen laboratoriotoiminta on järjestöjen mukaan osa terveydenhuoltoa, jota toteuttavat terveydenhuollon ammattihenkilöt. 

-Työehtosopimusten on tuettava velvoitteita, joita lait asettavat terveydenhuollon palvelujen tuottajille ja terveydenhuollon ammattihenkilöille. Työehtosopimus, joka on tehty elintarvike-, ympäristö- ja teollisuusaloille, ei näitä velvoitteita tue, toteaa Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi.

Kyse on Kirvesniemen mukaan räikeästä tes-shoppailusta, jolla työnantaja pyrkii huonontamaan työehtoja. 

Tehy ja SuPer jättivät 29.12.2017 myös uuden lakkovaroituksen ajalle 15.-22.1.2018.  Tehy ja SuPer ovat valmiita perumaan työtaistelutoimet, mikäli työnantajaliitto Palta tai Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy suostuu aloittamaan neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta.

Lisää aiheesta:

https://www.tehy.fi/fi/mediatiedote/yhtyneet-medix-laboratorioiden-tyontekijat-aloittavat-lakon
https://www.tehy.fi/fi/mediatiedote/tehyn-valtuusto-antoi-tukensa-yhtyneet-medix-laboratorioiden-tyontekijoiden-lakolle

Lisätietoja: Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi gsm 050 3460 847