Tehyn varapuheenjohtajiksi valittiin Anna-Leena Brax ja Pipsa Allén

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn valtuuston järjestäytymiskokouksessa Helsingin Messukeskuksessa valittiin järjestön ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Anna-Leena Brax ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Pipsa Allén.

Kuvateksti
Kuva: Leena Louhivaara

Brax on 58-vuotias terveydenhoitaja Alavieskasta.  Hän on SITKE – sitoutumattomien ja keskiryhmän edustaja. Brax on edellisellä kaudella toiminut Tehyn toisena varapuheenjohtajana. Hän on myös toiminut Terveydenhuoltoalan työttömyyskassan puheenjohtaja ja STTK:n hallituksen jäsenenä.

Allén on 57-vuotias raisiolainen osastonhoitaja ja erikoislaboratoriohoitaja Raisiosta.  Hän on Arvo Ammattitaidolle –ryhmän edustaja. Allén on toiminut pitkään Tehyssä erilaisissa luottamustehtävissä mm. Tehyn valtuuston puheenjohtajana. Lisäksi hän on toiminut STTK:n hallituksen varajäsenä ja  on Suomen Bioanalyytikkoliiton puheenjohtaja.

Varapuheenjohtajien toimintakausi on 2017 – 2021.

Aiemmin tänään Tehyn puheenjohtajaksi valittiin Millariikka Rytkönen. Lisätietoa puheenjohtajavalinnasta saa täältä.

Tehyn valtuuston järjestäytymiskokous alkoi eilen ja päättyy huomenna.

Tehyn valtuusto valittiin aiemmin syksyllä pidetyissä valtuustovaaleissa. Vaalitulos julkistettiin 2.10. Lisätietoa vaalituloksesta saa täältä.

Lisätietoja

Anna-Leena Brax, gsm 0400 920729
Pipsa Allén, gsm 044-0467747

Mikä Tehy?

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy edustaa 160 000 sosiaali- ja terveysalan koulutettua ammattilaista.

Tehyyn kuuluu mm. bioanalyytikoita, ensihoitajia, fysioterapeutteja, hammashoitajia, kätilöitä, laboratoriohoitajia, lastenhoitajia, lähi- ja perushoitajia, lääkintävahtimestari-sairaankuljettajia, mielenterveyshoitajia, osastonhoitajia, röntgenhoitajia, sairaanhoitajia, suuhygienistejä, terveydenhoitajia, toimintaterapeutteja ja ylihoitajia.

Tehy vastaa jäsentensä taloudellisesta ja ammatillisesta edunvalvonnasta ja neuvottelee palkoista ja muista työsuhteen ehdoista sekä kuntasektorilla että yksityisellä sosiaali- ja terveyspalvelualalla. Lisäksi Tehy on vahva sosiaali- ja terveyspoliittinen vaikuttaja ja vaikuttaa alan koulutuksen kehittämiseen.

Tehy on perustettu vuonna 1982 ja se on Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n suurin jäsenliitto.