Tehyn valtuusto hyväksyi sovintoesityksen: Tehy mukaan raamiin

Tänään Helsingissä koolla ollut Tehyn valtuusto hyväksyi valtakunnansovittelijan tekemän sovintoesityksen Tehyn ja KT Kuntatyönantajien välillä. Sopimuskiistassa oli kyse Tehyn asemasta kuntaneuvottelupöydässä. Ratkaisun myötä Tehy on mukana keskusjärjestöjen neuvottelemassa raamisopimuksessa.

Kunta-alalle tiistaina syntyneen raamin mukaiset sopimuksen ehdot koskevat nyt myös 75 000 kunta-alalla työskentelevää tehyläistä. 

- Olemme aiemmin todenneet, että raamin mukainen ratkaisu sopii Tehylle. Siksi olemme tyytyväisiä, että sopimusteknisen ongelman ratkettua nyt myös tehyläiset saadaan mukaan raamisopimukseen, sanoo Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola.
 
Ratkaisu merkitsee myös, että Tehy säilyttää itsenäisen neuvotteluaseman kuntasektorilla. Tehyn itsenäinen neuvotteluasema on merkityksellinen siksi, että sitä voidaan pitää yhtenä askeleena kohti pitkäaikaista tavoitetta koulutetun hoitohenkilöstön omasta sopimuksesta.
 
-  Koko kunta-alan sopimus- ja neuvottelujärjestelmä tulisi uudistaa vastaamaan paremmin nykyistä työelämää ja palveluiden tuottamistapaa. Tästä tavoitteesta aiomme jatkossakin pitää kiinni, Laitinen-Pesola sanoo.
 
Kunta-alalla raamin mukaan sovitut yleiskorotukset ovat ensimmäisenä vuonna 1,7  %  ja jälkimmäisenä vuotena 1,46  %.  Vuoden 2013 paikallinen erä on 0,6 % eikä se sisällä perälautaa. Lisäksi vuonna 2012 käytetään valtakunnallisesti sovittuna 0,7 %  ns. tekstiparannuksiin.  Lisäksi tammikuussa maksetaan tarkemmin sopimuksessa määriteltyjen ehtojen mukaisesti 150 euron kertaerä.
 
Tekstimuutokset sisältävät muutamia Tehynkin pitkään ajamia tavoitteita kuten 6 päivän palkallisen isyysvapaan sekä määräaikaisten aseman paranemisen vuosilomien B-taulukon poiston myötä.  Myös henkilöstön edustajien korvaukset nousevat 20 %.
 
Lisätietoja:
 
Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola,  (09) 5422 7012
Tehyn edunvalvontajohtaja Jukka Maarianvaara,  (09) 5422 7131