Tehyn lakko Ahvenanmaalla alkaa

Tehy ry ja Tehyn Ahvenanmaan ammattiosasto (Tehys fackavdelning på Åland r.f.) jättivät 23.10. lakkovaroituksen koskien maakuntahallituksen palveluksessa olevia noin 380 tehyläistä.

Lakonuhkaa on soviteltu valtakunnansovittelijan johdolla usean viikon ajan. Sovittelu päättyi eilen illalla tuloksettomana ja näin ollen lakko alkaa huomenna 20.11. klo 14.00.  Samana päivänä astuu voimaan myös Tehyn asettama  hakukielto, jonka aikana Tehyn jäsenet eivät voi hakeutua Ahvenanmaan maakuntahallituksen palvelukseen lakon alaiseen työhön. 

Lakon piirissä ovat kaikki Tehyn Ahvenanmaan ammattiosaston jäsenet, jotka työskentelevät maakuntahallituksen palveluksessa lukuun ottamatta eläkehakemuksensa ennen lakkovaroituksen antamista jättäneitä.

Tehy on ollut Ahvenanmaalla sopimuksettomassa tilassa huhtikuusta lähtien ja neuvottelutilanne on ollut pysähdyksissä kesäkuusta asti. Keskeisenä Tehyn tavoitteena on maakuntahallituksen palveluksessa työskentelevän koulutetun hoitohenkilöstön peruspalkkatason nostaminen ja sama palkka samanarvoisesta työstä. Kyse on koulutetun hoitohenkilöstön arvostuksesta ja tulevaisuudesta.

Lisätietoja Tehy Ahvenanmaan ammattiosasto:
Tehyn pääluottamusmies Pirjo Åkerblom, gsm 050 577 0315 (Ruotsin lisäksi kommentointimahdollisuus myös suomeksi.)

Ammattiosaston sivut internetissä:
http://www.tehy.ax/

Lisätietoja Tehyn keskustoimisto:
Kimmo Mökkönen
Johtaja, jäsenyys- ja järjestötoimiala
gsm 040 560 2339

Riikka Rapinoja
Neuvottelupäällikkö, edunvalvonta
gsm 0400 952 162

Lisätietoja neuvottelutilanteesta myös Tehyn verkkosivuilla:
http://www.tehy.fi/ahvenanmaa2014/