Tehy osallistuu mielenilmaukseen, vielä ei lakon aika

Palkansaajakeskusjärjestöt ovat sopineet perjantaina 18.9. mielenilmauksesta vastustaakseen hallituksen leikkausesityksiä ja puuttumista sopimusvapauteen. Tehy vastustaa hallituksen toimia osallistumalla perjantain mielenilmaukseen ja kehottaa tehyläisiä laajasti mukaan. Jotkut ammattiliitot ovat suunnitelleet samalle päivälle myös poliittisia lakkoja tai työnseisauksia. Tehy ei järjestä perjantaina työnseisauksia vaan kaikki Tehyn jäsenet osallistuvat mielenilmaukseen työajan ulkopuolella.

- Hoitohenkilöstöön kipeästi purevat leikkaukset ja pakottava lainsäädäntö eivät missään tapauksessa käy Tehylle. Ensimmäisessä vaiheessa tulevana perjantaina osoitamme näkyvästi mieltä, kuten on alun perin suunniteltu, sanoo Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo. 
 
-Jos hallitus todella haluaa kriisiyttää tilanteen eikä neuvottelutietä tai ratkaisua löydy, tullaan tarvitsemaan myös kovempia toimia.  Tehy on valmis lakkoon, jos tilanne niin vaatii. Tehyn hallitus käsittelee tilannetta huomenna ylimääräisessä kokouksessaan. 
 
Työnseisausten ja lakkojen järjestäminen terveydenhuoltoalan työpaikoilla edellyttää potilasturvallisuudesta huolehtimista ja suunnitelmallisuutta. Toisin kuin monilla muilla aloilla, hoitohenkilöstö ei voi ilman ennakkovalmistelua vain kävellä ulos. 
 
- Maan hallitus ei näköjään osaa toimia sopimusyhteiskunnassa. Ammattijärjestöjen pitää näyttää, että me omalta osaltamme toteutamme sopimusyhteiskunnan periaatteita, kun osoitamme mieltä, teemme vastuullista työtämme tai menemme lakkoon, summaa Vesivalo. 
 
www.tehy.fi/eikay

Lisätietoja:
Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo, p. 040 587 4346