Tehy on noussut Suomen toiseksi arvostetuimmaksi ammattiliitoksi

Taloustutkimuksen tekemän Ammattiliittojen mielikuvaseuranta 2011 –tutkimuksen mukaan sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy on Suomen toiseksi arvostetuin ammattiliitto Lääkäriliiton jälkeen.
 
Kaksi vuotta sitten Tehy oli viides tässä joka toinen vuosi toteutettavassa tutkimuksessa. Tutkimuksessa on mukana 23 liittoa, joista selvitetään niin kansalaisten käsitystä liittojen julkisesta kuvasta kuin jäsenten käsitystä oman liiton toiminnasta ja tulevaisuudesta. Vastaajina on 4300 suomalaista, jotka ovat iältään 15 – 79 –vuotiaita.
 
Kansalaiset pitävät Tehyä yhteiskunnalliselta vastuunottokyvyltään parhaana liittona. Myös palkkaetujen valvonnassa ja kansainvälisyysvalmiudessa Tehy saa liittojen keskitasoa paremmat arviot. Sen sijaan työaikojen ja –olojen valvonnassa Tehy jää hieman kaikkien liittojen keskitason alapuolelle.
 
Tehyn jäsenten mielestä oma liitto on aktiivinen tiedottaja, huolehtii nuorten jäsentensä asioista ja antaa yksilöllistä palvelua irtisanomis- ja lomautusasioissa. Myös Tehyn koulutustoimintaa ja jäsenetuja arvostetaan. Jäsenten mielestä Tehyn yhteyshenkilöt myös tavoittaa vaivattomasti.  Erityisesti jäsenet toivovat parannusta palkkojen valvontaan suhteessa yleiseen hintakehitykseen.
 
Tehy-lehden numero 11/2011 juttu aiheesta ”Arvostus koheni” liitteenä.
 
Lisätietoja: Tehyn viestintäjohtaja Katri Lindqvist, gsm 040 588 3431