Tehy ei hyväksy Pirkanmaan sairaanhoitopiirin uutta ratkaisua johtajavalinnassa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johto, Lääkäriliitto ja Tehy etsivät eilen ratkaisua toimialuejohtajavalintaan, jonka seurauksena viisi syöpälääkäriä irtisanoutui.
 
Sairaanhoitopiirin johto perui neuvotteluissa aiemman päätöksensä ja esittää sairaanhoitopiirin maanantaina 24.3. kokoontuvalle hallitukselle, että toimialuejohtajan väliaikaiseen tehtävään nimitetään johtaja sairaanhoitopiirin yhtymähallinnosta. Tehtävään aiemmin valitun tehyläisen terveystieteiden tohtorin tulisi ratkaisun mukaan palata entiseen tehtäväänsä. Lääkäriliitto oli uuden esityksen kannalla.
 
Tehy ei hyväksy lääkäreiden painostustoimien seurauksena syntynyttä sairaanhoitopiirin perääntymistä asiassa ja edellyttää pysymistä aiemmissa päätöksissä.
 
-Tämä on tärkeä periaatteellinen kysymys. Emme voi hyväksyä nykyisissä taloudellisissa haasteissa ja rakenneuudistusten keskellä palaamista menneen ajan käytäntöihin. Ratkaisevaa on johtamisosaaminen ja kyky vastata tulevaisuuden tarpeisiin moniammatillisissa työyhteisöissä. Johtamistehtäviä ei enää voida läänittää yhdelle ammattikunnalle, toteaa johtaja Kirsi Sillanpää Tehystä. 
 
Tehyn hallitus käsittelee asiaa kokouksessaan ensi tiistaina. 
 
Lisätietoja:
Tehyn edunvalvontajohtaja Jukka Maarianvaara, gsm 040 7031 387
Tehyn yhteiskuntasuhteet ja kehittäminen toimialan johtaja Kirsi Sillanpää, gsm 040 820 7848