Oletko sinä seuraava luottamusmies hyvinvointialueella tai kunnassa? 

Tänä syksynä hyvinvointialueilla sekä kunnissa valitaan uudet luottamusmiehet seuraavalle nelivuotiskaudelle. Luottamusmiestehtävä antaa hyvän näköalapaikan työelämään. 

Ryhdy luottamusmieheksi! Sinun ei tarvitse osata vielä työlainsäädäntöä tai työehtosopimusten määräyksiä, sillä luottamusmieskoulutus ja täydennyskoulutukset antavat hyvät valmiudet tehtävän hoitamiseen.

Olemme varautuneet järjestämään ensi vuoden aikana useita luottamusmiesten perusopintoja, jotka koostuvat kolmesta kolmen päivän jaksosta. Sen jälkeen sinulla on käytössäsi luottamusmiehenä laaja täydennyskoulutusvalikoima.

Koulutukseen pääsemisen takaa virka- ja työehtosopimus ay-koulutuksesta ja koulutukset ovat sinulle palkallisia työpäiviä. Kursseilla verkostoidut laajasti muiden luottamusmieskollegoiden kanssa ja kuulet myös kuulumisia sekä ratkaisuja muilta työpaikoilta.

Lisäksi ammattiosastosi tukee sinua luottamusmiestehtävässäsi, sillä paikallista edunvalvontaa tehdään yhdessä. Tehyn asiantuntijat ovat myös tukenasi ja auttavat sinua ratkaisemaan monta asiaa työpaikalla ja näin menestymään tehtävässä onnistuneesti.

Sinustako luottamusmies?

Luottamusmieheltä edellytetään kiinnostusta työelämää, työlainsäädäntöä ja työehtosopimusmääräyksiä kohtaan. Hyvät neuvottelu- ja vuorovaikutustaidot ovat hyvä lisä tehtävässä menestymiseen.

Vaikka luottamusmies edustaakin tiukasti työntekijää, pitää luottamusmiehen pystyä rakentavaan yhteistyöhön työnantajana kanssa. Tiukemmat neuvottelutilanteet vaativat myös jämäkkyyttä, mutta silloinkin yhteistyötaidot ovat erityisen merkitykselliset. Näitä ominaisuuksia pääset luottamusmiehenä itsessäsi kehittämään.

Katso video, jossa luottamusmiehet kertovat roolistaan ja luottamusmiehen merkityksestä

On jäsenten edun mukaista, että kaikki hyvinvointialueiden ja kuntien luottamusmiestehtävät saadaan täytettyä.

Ammattiosastot järjestävät luottamusmiesvaalit

Ammattiosastot neuvottelevat ensin paikallisesti työnantajien kanssa luottamusmiesten määrästä sekä ajankäytöstä ja sen jälkeen ammattiosastot järjestävät vaalit Tehyn luottamusmiesvaaliohjeiden mukaisesti.

Oma ammattiosastosi tiedottaa vaaleista tarkemmin, joten varmista Tehyn asiointipalvelussa, että yhteystietosi ovat kunnossa ja saat sähköpostitse tietoa vaaleista.

Heräsikö sinulla mielenkiinto luottamusmiestehtävää kohtaan? Ole yhteydessä ammattiosastoosi ja seuraa ammattiosaston tiedotusta.

Tule mukaan, nyt on aika ryhtyä ehdolle tai pyytää työkaveria asettumaan ehdolle!