Vuoden röntgenhoitaja Turkka Lehtonen on sädehoidon moniosaaja

Nokialainen Turkka Lehtonen on ensimmäinen sädehoidossa työskentelevä röntgenhoitaja, joka on valittu vuoden röntgenhoitajaksi. Valinnan teki Suomen Röntgenhoitajat ry ja Lehtonen palkittiin 20.-22.9.2023 järjestettyjen Radiografiapäivien yhteydessä.

Turkka Lehtonen on kehittänyt osaamistaan jatkuvasti ja ennakkoluulottomasti ja hän toimii työssään ammattilaisena, joka jakaa osaamistaan kollegoilleen pyyteettä. Lehtonen on huolellinen, paneutuva, aidosti välittävä röntgenhoitaja, joka haluaa aina potilaan saavan parasta mahdollista saatavilla olevaa sädehoitoa. Hän jakaa osaamistaan myös ammattikorkeakoulussa luennoimalla röntgenhoitajaopiskelijoille sädehoidosta.

Lehtonen tunnetaan työyhteisössä ammattitaidon lisäksi auttavana, ohjaavana ja joustavana työkaverina - ”Turkka omaa lehmän hermot ja häntä on erittäin helppo lähestyä”. Hän on mukana monessa yksikössä tapahtuvassa myllerryksessä ja kehitystyössä.

Lehtonen on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta ja hän on valmistumisestaan asti työskennellyt Tampereen yliopistollisessa sairaalassa (TAYS) ja siellä sädehoito-osastolla yli kymmenen vuotta.

Suomen Röntgenhoitajat ry valitsee vuosittain vuoden röntgenhoitajan. Ehdotuksia kerätään liiton jäseniltä. Valinta julkistetaan valtakunnallisten Radiografiapäivien yhteydessä.