Vuoden kätilö on auttanut maailmaan useita vauvoja ambulanssissa

Vuoden kätilö on alansa kehittäjä, asiantuntija ja kollegoidensa arvostama. Tänä vuonna Suomen Kätilöliitto myönsi ko. tunnustuksen Marjut Heikintalolle.

Kuvateksti
kuva: Päivi Oinonen

Marjut Heikintalo on työskennellyt kätilönä yli kolmekymmentä vuotta pääasiassa synnytysosastolla, mutta myös synnyttäneiden osastolla. 

Tällä hetkellä hän työskentelee Lohjan sairaalan synnytysosastolla. Lohjalla hän on yksi niistä kätilöistä, jotka lähtevät kentälle ambulanssia vastaan, kun sairaalan ulkopuolella uhkaa tapahtua suunnittelematon synnytys. Marjut onkin auttanut maailmaan useita vauvoja ambulanssissa. 

Toiminnallaan hänbon lisännyt näiden synnytysten turvallisuutta ja perheiden turvallisuuden tunnetta. Lisäksi Marjut on siirtänyt tietämystään ensihoitajille ja on siten osaltaan vaikuttanut kenttäsynnytysten turvallisuuteen.

Marjutia pidetään kätilönä, jolla on suuri sydän oikeassa paikassa, ja joka puolustaa perheitä ja kätilöitä. Synnytyssairaaloidenlakkautuksiin ja synnytysten hoidon keskittämiseen liittyen Marjut on tuonut rehellisesti esiin huolensa kätilöiden ja perheiden tulevaisuudesta.

Suomen Kätilöliitto – Finlands Barnmorskeförbund ry myöntää saamiensa ehdotusten perusteella vuoden kätilö tunnustuksen, joka julkaistaan vuosittain kansainvälisenä kätilönpäivänä 5.5. Ehdotuksen vuoden kätilöksi voivat tehdä kaikki Suomen kätilöyhdistykset. 

Vuoden kätilö palkitaan kätilön torvella. 

Kätilöliitto on Tehyn yhteistyöjäsenjärjestö.