Vuoden 2023 bioanalyytikko on Riitta Kiiskinen

Suomen Bioanalyytikkoliitto ry on valinnut Vuoden Bioanalyytikoksi 2023 Riitta Kiiskisen Siilinjärveltä.

Kuvateksti
Kuva: Saara Partanen

Riitta Kiiskistä ehdotti Vuoden Bioanalyytikoksi Savon Bioanalyytikot. Riitta on koulutukseltaan bioanalyytikko, kliininen asiantuntija (YAMK) ja ammatillinen opettaja (AmO). Tällä hetkellä Riitta työskentelee Savonia-ammattikorkeakoulussa päätoimisena tuntiopettajana.

Kliininen fysiologia ja siihen liittyvät menetelmät ovat Riitan sydämen asia, ja hän on työskennellyt niiden parissa jo puolet elämästään. Häntä on kiinnostanut bioanalyytikon työssä erityisesti potilasohjaus, opiskelijaohjaus, työn monipuolisuus ja moniammatillinen yhteistyö.

Riitta on saanut työuransa aikana vastuutehtäviä ja tunnustusta toiminnastaan. Riitta pitää erityisesti opiskelijoiden ohjauksesta ja on toiminut opiskelijavastaavana työskennellessään Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Tästä tehtävästä heräsi kiinnostus opetustyöhön, jonka parissa hän nykyään työskentelee. Riitta pystyy luomaan innostavan ja motivoituneen ilmapiirin, ja hän osaa työssään huomioida opiskelijat ja olla läsnä.

Vuoden Bioanalyytikko valitaan vuosittain hakemusten perusteella. Ehdotuksia voivat tehdä liiton jäsenet, työyhteisöt, taustayhteisöt tai alueyhdistys. Valinnan tekee hakemusten perusteella liiton hallitus. Valinta julkistettiin 5.6.10.2023 järjestetyssä Laboratoriolääketiede ja -näyttely 2023 -tapahtumassa Helsingissä.

Suomen Bioanalyytikkoliitto ry on Tehyn yhteistyöjäsenjärjestö.