Rautainen kuntoutuksen ammattilainen jaksaa aina kannustaa liikkumaan

Kokkolalainen fysioterapeutti Mirva Rasmus on valittu vuoden kuntoutuksen ammattilaiseksi. Hän on kehittänyt ikääntyneiden kuntoutusta moniammatillisessa tiimissä ja kannustanut myös omaa työyhteisöään liikkumaan sekä opastanut ergonomiassa.

Kuvateksti
kuva: Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue

Rasmus toimii tiimin fysioterapeuttina ikääntyneiden kuntoutuksessa ja tehostetussa kotikuntoutuksessa Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soitessa.

Rasmus saa runsaasti positiivista palautetta asiakkailta, omaisilta ja työkavereilta hyvin tehdystä ja tehokkaasti toteutetusta työstä. Häntä pidetään ”rautaisena ammattilaisena, joka jaksaa aina kannustaa ihmisiä liikkumaan”.

Rasmus on työtovereidensa mielestä todellinen monitaituri, joka on työssään empaattinen, kannustava ja sitkeä. Hän ei jätä ketään yksin asioiden kanssa, vaan auttaa aina muita.

”Mirva selvittää epäselvät tilanteet varmasti eikä jätä tehtäviä kesken. Lisäksi Mirva jaksaa aina innostaa ja tsempata niin asiakkaita kuin myös meitä työkavereita”.

Rasmus toimii työssään monipuolisesti ja huomioi kokonaisvaltaisesti asiakkaiden tarpeet. Tämä näkyy mm. niin, että hän avustaa asiakkaita myös päivittäisissä toimissa.

- Kuntouksessa on olennaista asiakkaan toimintakyvyn tukeminen osana jokapäiväistä arkea niin, että asiakas itse on aktiivinen toimija niillä voimavaroilla, joita hänellä on, Rasmus toteaa.

Rasmus on mukana Soite 2.1 Sotekeskus-hankkeessa, jossa kehitetään mm. elintapavalmennusta ja monitoimijaista yhteistyötä terveellisten elintapojen edistämiseksi sekä monialaista kuntoutusta. Hän osallistuu säännöllisesti niin hyvinvointialueen kuin valtakunnallisiin koulutuksiin. Myös ammattiosastotoiminnassa hän tuo esiin kuntoutuksen näkökulmaa ja roolia.

Palkinto jaettiin tänään Tehyn kuntoutusalan verkoston webinaarissa. Palkinto on ensimmäinen laatuaan ja jatkossa Tehy jakaa palkinnon vuosittain.

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Kuntoutuksen teemaviikkoa, joka järjestetään toisen kerran. Teemaviikon taustalla on Kuntoutusalan verkosto (KUVE), jota hallinnoi Soste ry ja Kuntoutussäätiö.