Meidän vuoro -podcast: kokemuksia ja keskustelua hoitotyön arjesta

Ensi keskiviikkona 12.10. julkaistaan ensimmäinen jakso Tehyn podcast-sarjasta "Meidän vuoro". Uusi jakso on luvassa joka keskiviikko 9.11. saakka.

"Meidän vuoro" on Tehyn podcast siitä, millaisia tarinoita ja todellisuuksia sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalla kohdataan. Ensimmäinen jakso julkaistaan 12.10. Uusi jakso tulee joka keskiviikko 9.11. saakka. 

Toimittaja Jonna Tapanaisen vieraana jokaisessa jaksossa on kaksi eri ammatissa toimivaa Tehyn jäsentä, jotka avaavat kokemuksiaan ja keskustelevat jakson teemasta asiantuntijan kanssa. Sarjassa puhutaan ammattiylpeydestä ja ammatin arvostuksesta, henkisestä kuormituksesta ja eettisestä stressistä, vuorotyön haasteista, vähemmistöjen kohtaamisesta ja työn turvallisuudesta.  

Keskiviikkona 12.10. julkaistavan ensimmäisen jakson otsikkona on ”Unelmatyössä”. Millaisissa hetkissä tiivistyy työn merkityksellisyys ja ammattiylpeys? Keskustelemassa kätilö Eeva Hiila, lastenhoitaja Jonna Vilenius sekä Tehyn työelämäasiantuntija Tiina Vartiainen

Jaksot tulevat kuunneltaviksi Spotifyhyn sekä Tehyn sivuille tehy.fi/podcast.  

Osallistu keskusteluun somessa tunnisteella #meidänvuoropodcast.  

Meidän vuoro -podcastin jaksot

1. jakso: Unelmatyössä 

Millaisissa hetkissä tiivistyy työn merkityksellisyys ja oma ammattiylpeys? Vuosia alalla työskennelleet kätilö Eeva Hiila sekä lastenhoitaja Jonna Vilenius kertovat, mikä saa heidät jatkamaan työssään, vaikka kiire on kasvanut. Työelämäasiantuntija ja entinen teho-osaston sairaanhoitaja Tiina Vartiainen pohtii keinoja, miten työtyytyväisyyttä alalla lisätään. 

Jakso ilmestyy 12.10.2022

2. jakso: Eettinen stressi ja emotionaalinen kuorma

Eettinen stressi on monelle hyvin tuttua, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa?  Kokemuksistaan kertovat vanhustyötä tekevä sairaanhoitaja Auli Rantanen sekä vastasyntyneiden teho-osastolla työskentelevä sairaanhoitaja Samuli Kykkänen. Hoitotieteen professori ja sivutoiminen ylihoitaja Helena Leino-Kilpi pohtii, miten eettiseen stressiin voitaisiin puuttua.

Jakso ilmestyy 19.10.2022

3. jakso: Aina töissä 

Millaista on vuorotyöläisen arki ja mihin kaikkeen elämässä vuorotyö vaikuttaa? Työstään kertovat ensihoitaja Veera Kamaja sekä sairaanhoitaja Tico Svart. Tehyn edunvalvonta-asiantuntija ja entinen ensihoitaja Juha Honkakoski kertoo, millainen työvuorosuunnittelu kuormittaa vähiten ja lisää myös työssä viihtymistä.

Jakso ilmestyy 26.10.2022

4. jakso: Monimuotoistuva Suomi

Miten erilaisista taustoista tulevia ihmisiä tulisi kohdata sosiaali- ja terveyspalveluissa? Saavatko alan työntekijät tarpeeksi koulutusta eri vähemmistöjen kohtaamiseen? Tästä keskustelevat hammashoitaja Mariam El Shamaly, seksuaalineuvoja ja sairaanhoitajaksi valmistuva Panda Eriksson sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuspäällikkö Shadia Rask

Jakso ilmestyy 2.11.

5. jakso: Väkivalta työssä

Miksi sosiaali- ja terveysaloilla koetaan niin paljon väkivaltaa, väkivallan uhkaa ja häirintää? Työstään kertovat kehitysvammapsykiatrian yksikössä työskentelevä lähihoitaja Heidi Salminen sekä ensihoitaja Jarno Pirkkalainen. Työväkivallan erityisasiantuntija Jutta Karvonen kertoo, miten työväkivaltaan pitäisi työpaikoilla puuttua.

Jakso ilmestyy 9.11.