Kokemuksia eettisestä stressistä: kuuntele podcastin toinen jakso

Eettinen stressi on monelle hyvin tuttua, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Miltä tuntuu tehdä työtä, jota ei pysty tekemään niin hyvin kuin tahtoisi? Kuinka henkisestä työn kuormituksesta selviää? Kuuntele Tehyn podcastin toinen jakso.

Kokemuksistaan kertovat vanhustyötä tekevä sairaanhoitaja Auli Rantanen sekä vastasyntyneiden teho-osastolla työskentelevä sairaanhoitaja Samuli Kykkänen. Hoitotieteen professori ja sivutoiminen ylihoitaja Helena Leino-Kilpi pohtii, miten eettiseen stressiin voitaisiin puuttua.

– Varsinkin pidemmillä hoitojaksoilla toivoisi, että pystyisi toimimaan myös perheen tukena. Ja toki joissakin hetkissä pystyykin, mutta turhan usein tulee tilanteita, että heillä voisi olla jotain sanottavaa, mutta itsellä ei ole aikaa jäädä kuuntelemaan huolia tai murheita, kertoo Kykkänen.

Kuuntele jakso Spotifyssa sekä Tehyn sivuilla tehy.fi/podcast. Toimittajana Jonna Tapanainen.

Meidän vuoro on Tehyn podcast siitä, millaisia tarinoita- ja todellisuuksia sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalla kohdataan. Luvassa on suoraa puhetta alan arjesta: millaista on työ hoitoalalla ja kuinka ammattilaiset näkevät työnsä merkityksen ja haasteet. Uusi jakso on luvassa joka keskiviikko 9.11. saakka.

Tulevat jaksot

3. jakso: Aina töissä, keskiviikkona 26.10.

Millaista on vuorotyöläisen arki ja mihin vuorotyö vaikuttaa? Millainen työvuorosuunnittelu kuormittaa vähiten? Kenelle kolmivuorotyö sopii? Keskustelemassa sairaanhoitaja Tico Svart, ensihoitaja Veera Kamaja ja Tehyn edunvalvonta-asiantuntija Juha Honkakoski. Toimittajana Jonna Tapanainen.

4. jakso: Monimuotoistuva Suomi, keskiviikkona 2.11.

Jaksossa keskustellaan, miten parhaiten kohdata erilaisia vähemmistöjä sosiaali- ja terveyspalveluissa. Tästä keskustelemassa ovat hammashoitaja Mariam El Shamaly, seksuaalineuvoja ja sairaanhoitaja Panda Eriksson sekä tutkimuspäällikkö Shadia Rask Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokselta. Toimittajana on Jonna Tapanainen.

5. jakso: Työn turvallisuus, keskiviikkona 9.11.

Puututaanko sote-alalla väkivaltaan riittävästi? Keskustelemassa lähihoitaja Heidi Salminen, ensihoitaja Jarno Pirkkalainen sekä kriisityönohjaaja Jutta Karvonen. Keskustelua juontaa toimittaja Jonna Tapanainen.