Kevään vaalissa valitaan Tehylle uudet päättäjät – lähde ehdolle valtuustovaaleihin

Valtuustovaalien tulos julkistetaan 26. huhtikuuta 2021. Valtuutettuja valitaan 83 ja läpimenijöistä päättävät jäsenet.

Vaalit käydään ensimmäistä kertaa kokonaan sähköisellä vaalilla. Myös opiskelijoiden äänestäminen ja ehdolle asettuminen on uutta.

Valtuutetuilla on tärkeä tehtävä. He vaikuttavat nelivuotiskautensa aikana Tehyn suuntaan: edunvalvontaan, palveluihin ja työehtosopimuksiin.

Äänestä Tehy-sovelluksessa, selaa ehdokkaita vaalikoneessa

Jos jäsenyytesi on voimassa 31.1.2021 ja olet maksanut jäsenmaksusi, on äänioikeutesi kunnossa. Halutessasi voit tarkistaa äänioikeutesi asiointipalvelussa tai 15.-16.2.2021 klo 9-15 välisenä aikana soittamalla numeroon (09) 5422 7200.

Voit äänestää omaa ehdokastasi Tehy-sovelluksella, jonka voit ladata Android- sekä Apple -älypuhelimiin ja tabletteihin maksutta. Kirjaudu sovellukseen jäsennumerollasi. Äänestysaika on 29.3.–21.4.2021.

Ehdokkaisiin pääset tutustumaan vaalikoneessa, joka avataan Tehyn vaalisivustolla maaliskuussa.

Jos et halua saada Tehyn vaaleissa ehdolla olevien ehdokkaiden vaalimainontaa, ota vaalipostin kielto käyttöön asiointipalvelussa.

Haluatko päättäjäksi vaikuttamaan Tehyn tulevaisuuteen?

Ehdolle voivat asettua kaikki ammattiosaston tai opiskelijayhdistyksen jäsenet, jotka ovat liittyneet Tehyyn 31.1.2021 mennessä ja joiden jäsenmaksut ovat kunnossa. Aiempaa kokemusta edunvalvonnasta tai vastaavista tehtävistä ei tarvitse olla. Ehdokkaaksi asetut täyttämällä ehdokasasiakirjan asiointipalvelussa. Ehdokasasettelu alkaa 8. helmikuuta klo 9 ja päättyy 28.2.2021 klo 24.

Tietoa valtuustoryhmistä ja Tehyn tuesta ehdokkaille saat vaalisivustolta.

Vaalikone avataan ehdokkaille maaliskuussa. Ehdokkaat tulevat saamaan lisätietoa ja ohjeita vaalikoneen täyttämistä varten heti maaliskuun alussa.

Päivitä tietosi ja seuraa viestintää

Vaalien alla ja aikana on tärkeää, että Tehyn lähettämät viestit tavoittavat jokaisen tehyläisen. Tarkistathan jo nyt, että ainakin puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja ammattinimikkeesi ovat ajan tasalla jäsenrekisterissä.

Tehy viestii vaaleista aktiivisesti, monipuolisesti ja monikanavaisesti – Tehy-lehdessä, verkossa, uutiskirjeissä ja sosiaalisen median kanavissa. Vaaleille on suunniteltu oma tunnus, jota käytetään vaaleja koskevien juttujen yhteydessä.

Tunnuksesta on tehty versiot myös valtuustoryhmien käyttöön. Ne toimitetaan marraskuun aikana.