Jäsenmaksu säilyy ennallaan vuonna 2023

Tehyn valtuusto päätti jäsenmaksuista marraskuun lopussa. Jäsenmaksujen huolellinen hoitaminen takaa sinulle kaikki palvelumme ja jäsenedut.

Kaikki palvelut ja jäsenedut ovat käytössäsi, kun jäsenmaksusi ovat kunnossa. Etuihisi kuuluvat muun muassa vakuutusedut, luottamusmiehen palvelut, mahdollisuus oikeusapuun sekä erilaiset vapaa-ajan edut. 

Ensi vuonna palkansaajan jäsenmaksu on 1,1 % bruttopalkasta. Jäsenmaksuun sisältyy Terveydenhuoltoalan työttömyyskassan jäsenmaksu. 

Jos olet opiskelija, jäsenmaksu määräytyy sen mukaan, onko sinulla jo terveyden- ja sosiaalialan tutkinto vai ei. Jos olet perusopiskelija, sinun ei tarvitse maksaa jäsenmaksua. Jos taas olet päätoiminen jatko-opiskelija, jäsenmaksusi riippuu siitä, mitä opiskelet. Tarkemmat tiedot jatko-opiskelijan jäsenmaksuista saat täältä.

Sosiaali- ja terveysalan yrittäjäjäsenten jäsenmaksu on 20 euroa kuukaudessa.

Jos olet päätoiminen opettaja ja suorittanut sosiaali- ja terveysalan tutkinnon, jäsenmaksusi on 50 euroa vuodessa. Jäsenyys ei sisällä työttömyyskassan jäsenmaksua. 

Tehyn seniorin palvelumaksu on 50 euroa vuodessa. Palvelumaksua maksavat pysyvästi eläkkeellä olevat, jotka ovat siirtyneet suoraan senioriksi ammattiosastojäsenyyden jälkeen. Palvelumaksulla saat seniorijäsenen jäsenedut. 

Helpoin tapa maksaa jäsenmaksu 

Helpoin tapa maksaa jäsenmaksu, on antaa työnantajan periä se suoraan palkasta. Tällöin työnantaja hoitaa jäsenmaksun puolestasi, eikä sinun ei tarvitse itse laskea joka kuukausi, kuinka paljon jäsenmaksua tulee maksaa. Työnantajaperinnästä saat lisätietoa täältä.

Jos haluat maksaa jäsenmaksun itse, se onnistuu muun muassa maksamalla jäsenmaksu asiointipalvelussa joka kuukausi. Lähetämme jäsenmaksujen viitelistat tammikuun aikana. Tammikuun 2023 jäsenmaksun eräpäivä on 15.2.2023. 

Jäsenmaksu vähennetään verotuksessasi

Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen. Verovähennyksen jälkeen nettomääräinen jäsenmaksu on siis huomattavasti pienempi. Ainoastaan seniorin palvelumaksua ei voi vähentää verotuksessa. Toimitamme tiedot jäsenmaksuistasi suoraan verottajalle.

Lisätietoa jäsenmaksuista