Ensihoitajien sopimusneuvottelut käyntiin – kärkitavoitteina palkkaohjelma ja kiky-tuntien poisto

Neuvottelut ensihoitopalvelualan työehtosopimuksesta käynnistyivät keskiviikkona. Tehy tavoittelee ensihoitajille palkkaohjelmaa, jolla yksityisen ensihoidon palkat kurotaan kuntasektorin tasolle. Lisäksi kiky-tunneista on päästävä eroon.

Kuvateksti
Kuvituskuva: iStock

– Yksityisen ensihoidon palkat ovat jääneet jälkeen kuntasektorista. Kokonaisansioissa voi olla satojen eurojen ero kuukaudessa. Palkkaero on perusteeton, koska työ on yhtä vaativaa yksityisellä ja julkisella sektorilla, sanoo Tehyn lakimies Ilkka Wennberg

Tehy haluaa parantaa myös ensihoitajien työhyvinvointia ja -turvallisuutta seuraavalla sopimuskaudella. 

Ensihoitopalvelualan työehtosopimus päättyy 30.4.2020 jatkuen senkin jälkeen vuoden kerrallaan, ellei sitä irtisanota viimeistään kuukautta ennen sen päättymistä. Tehy irtisanoi sopimuksen keskiviikkona. 

Neuvotteluosapuolina ensihoitopalvelualan työehtosopimuksessa ovat Tehy sekä työnantajien edustajina Hyvinvointiala HALI ry ja Suomen Sairaankuljetusliitto SSK ry. 

Tule keskustelemaan neuvotteluista jäseniltaan

Tehy järjestää jäsenillan ensihoitopalvelualan tehyläisille keskiviikkona 26.2.2020 klo 18.00. Tilaisuutta voi seurata myös verkon kautta. Jäsenillassa käsitellään Tehyn tavoitteita työehtosopimusneuvotteluissa. Lue lisää tästä

Ensihoitajien neuvottelijat Twitterissä