Liity Tehyyn

Tervetuloa joukkoon, olet tekemässä viisasta ratkaisua!

Valmistunut | opiskelija | kaksoisjäsenyys | opettaja | liiton vaihto

Kaikki liittyneet saavat pienen yllätyslahjan.

Etsitkö paperista perintäsopimuslomaketta työnantajalle? Klikkaa tästä.

Opiskelijajäseneksi Tehyyn  

Liity Tehyn opiskelijajäseneksi heti, kun aloitat opiskelusi! Opiskelijajäsenyys on ensimmäistä sosiaali- ja terveysalan tutkintoa opiskelevalle täysin maksuton.

Tehyn jäsenyys alkaa lomakkeen allekirjoituspäivästä ja on voimassa ilmoittamaasi valmistumispäivään asti. Opiskelijajäsenyys ei siis jatku automaattisesti valmistumisen jälkeen, vaan silloin sinun pitää liittyä Tehyn varsinaiseksi jäseneksi ammattiosastoon.

Opiskelen ensimmäistä alan tutkintoa - liittymislomake 

Minulla on jo alan tutkinto - liittymislomake 

Jos tarvitset apua Tehyyn liittymisessä, voit jättää meille yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella, tai voit olla yhteydessä Tehyn jäsenpalveluun puhelimitse: +358 9 5422 7200 (maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin).

Toinen alan tutkinto

Jos sinulla on jo alan tutkinto ja jatko-opiskelet alan perustutkintoa eli toisen asteen- tai amk-tutkintoa (esim. lähihoitajasta röntgenhoitajaksi), liityt Tehyn varsinaiseksi jäseneksi eli ammattiosaston jäseneksi. Jos opintosi ovat päätoimiset, olet vapautettu jäsenmaksusta tutkinnon suorittamisen ajan. Vapautus koskee myös keikka- ja loma-aikojen töitä.

Jos sinulla on jo alan tutkinto ja opiskelet jatko-, täydennys- tai muun alan tutkintoa (esim. YAMK- tai ThM-tutkintoa),  liittyt Tehyn varsinaiseksi jäseneksi eli ammattiosaston jäseneksi. Jos opintosi ovat päätoimiset, olet vapautettu jäsenmaksusta opintojen palkattoman ajan osalta. Jos sinulla on palkkatuloja opintojen aikana, on jäsenmaksu 1,1% palkkatuloista.

Päätoimiseksi opiskelijaksi katsotaan sellainen joka,

 • opiskelee keskimäärin vähintään kolme opintoviikkoa tai 4,5 opintopistettä opiskelukuukautta kohti tai
 • opiskelee vähintään 25 tuntia viikossa (jos opiskelua ei mitata opintoviikkoina). Kotitehtäviä ja vastaavia ei lasketa mukaan.

Jos opiskelusi ei täytä päätoimisuuden kriteerejä, sinulta peritään normaalia jäsenmaksua.

Valmistuneen liittyminen Tehyyn  

Opiskelujäsenyys ei muutu automaattisesti Tehyn varsinaiseksi jäsenyydeksi. Valmistumisen kynnyksellä sinun pitää täyttää uusi liittymislomake, jolla haet Tehyn varsinaista jäsenyyttä.

Yhdellä lomakkeella voit hoitaa liittymisen

 • Tehyyn
 • Terveydenhuoltoalan työttömyyskassaan
 • ammatillisen yhteistyöjäsenjärjestösi jäseneksi

Lomakkeessa kysytään ammattisi edunvalvonnan kautta tarvittavat tiedot, joten varaa lomakkeen täyttämiseen 5–10 minuuttia.

Täytä lomake tämänhetkisillä tiedoillasi. Liittymisen jälkeen tulevat muutokset elämäntilanteessasi pääset myöhemmin ilmoittamaan helposti omien asiointipalvelun kautta.

Kun jäsentietosi ovat ajan tasalla, voimme palvella sinua parhaiten.
Avaa Tehyn liittymislomake

Jos tarvitset apua Tehyyn liittymisessä, voit jättää meille yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella, tai voit olla yhteydessä Tehyn jäsenpalveluun puhelimitse: +358 9 5422 7200 (maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin).


Liiton vaihtaminen eli liittyminen toisesta liitosta  

Tervetuloa Tehyyn, olet tekemässä viisasta ratkaisua! On tärkeä kuulua sen alan liittoon, jonka alueella työskentelee. Huolehdit näin, että omaa edunvalvontaasi voidaan hoitaa.

Toimi näin

 • täytä Tehyn liittymislomake.

 • muista vaihtaa edellisen liittosi jäsenmaksun perintä Tehyn jäsenmaksuperinnäksi, anna Tehylle lupa lähettää perintävaltakirja työnantajalle liittymislomakkeessa.

 • valtuuta Terveydenhuoltoalan työttömyyskassa päättämään edellisen työttömyyskassan jäsenyys liittymislomakkeessa. Näin edelliseen kassaan kerätyt työssäolokuukaudet siirtyvät uuteen kassaan.

 • kun saat vahvistuksen liittymisestäsi, ilmoita edellisen liiton jäsenrekisteriin erostasi.

Avaa Tehyn liittymislomake


Opettajajäseneksi Tehyyn  

Jos opetat päätoimisesti sosiaali- ja terveysalalla, sinun kannattaa liittyä Tehyyn! Liittyminen takaa sen, että saat Tehyn jäsenedut ja vakuutusturvan mahdollisia keikkatöitäsi varten. 

Tehystä saat ajankohtaisen tiedon alan muutoksista ja tutkimuksista.

Lue lisää


Kaksoisjäsenyys Tehyssä  

Tehyn jäsenenä voit saada apua työelämän ongelmatilanteisiin myös toisen liiton luottamusmieheltä, jos työskentelet

 • Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksella
 • teollisuudessa työterveyshuollossa
 • kirkon tai kristillisen järjestön palveluksessa.

Tehy on tehnyt yhteistyösopimukset PROn, Kirkon alat ry:n ja TTT:n kanssa, mikä mahdollistaa kaksoisjäsenyyden kyseisten liittojen kanssa.

Lue lisää


Tehystä eroaminen

Oletko harkitsemassa eroa Tehystä? Jos vaihdat alaa, ja siirryt kyseisen alan liittoon, vaihdos on hyvä ratkaisu.

Katso lisätietoja eroamisesta

Liitetiedostot: 
Liittymislomake ja jäsenmaksun työnantajaperintäsopimus

Tällä lomakkeella voit muun muassa liittyä Tehyn ammattiosaston jäseneksi ja/tai valtuuttaa työnantajan perimään jäsenmaksut suoraan palkastasi.