Tehyn Vesivalo: Maakuntamallissa muistettava soten alkuperäiset tavoitteet

- On syytä olla tyytyväinen, että prosessi saatiin päätökseen ja hallitusohjelma on nyt valmis, toteaa Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo.

Hallitusneuvotteluissa linjattiin tulevan sote-uudistuksen toteutuksen pohjaksi maakuntamalli.
 
Vesivalo pitää myönteisenä, että sotesta syntyi vihdoin ratkaisu ja tekemisen suunta on selvillä. Jatkovalmistelussa maakuntamallin pohjalta on kuitenkin tärkeää pitää tiukasti mielessä uudistuksen alkuperäiset tavoitteet. Koko sote-harjoituksen tarkoitus on ollut taata yhdenvertaiset, asiakaslähtöiset ja laadukkaat sosiaali-ja terveyspalvelut koko maassa, vahvistaa peruspalveluita ja toteuttaa kustannustehokas ja vaikuttava palvelurakenne. Aivan keskeinen tavoite on ollut myös terveyserojen kaventuminen. 
 
- Uudistuksessa olisi edettävä ripeästi, vaikka tehtävää ja selvitettävää esimerkiksi rahoituksen uudistamisessa on vielä paljon. Toivomme myös, että jatkopäätökset perustuvat tutkittuun tietoon ja asiantuntijoiden näkemyksiä kuullaan, Vesivalo sanoo.
 
- Ja henkilöstön on tietysti oltava mukana vaikuttamassa kaikissa sote-uudistuksen vaiheissa ja kehittämistyössä,  Vesivalo vaatii.
 
Sipilän tänään uudelleen esittämä ajatus yhteiskuntasopimuksesta on Tehyn mukaan syytä ottaa vakavasti ja ay-liikkeen tulisi olla valmis siitä neuvottelemaan.
 
- Ay-liike ei ole oppositiovoima vaan sen tehtävä on ajaa jäsentensä etuja ymmärtäen samalla maan vaikea taloustilanne, Vesivalo muistuttaa.
 
Lisätietoja: Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo, gsm 040 587 4346