Tehy ei allekirjoita uuden keskusjärjestön aiesopimusta

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy päätti lähteä mukaan Uusi Keskusjärjestö-selvitykseen muutamin reunaehdoin. Edellytyksenä oli, että syntyy uusi, toimintatavoiltaan uudistunut keskusjärjestö, jossa on liittoja kaikista keskusjärjestöistä ja joka on puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Kuvateksti
Tehyn valtuusto käsitteli tänään Uusi keskusjärjestö -hanketta sekä ajankohtaista neuvottelutilannetta.

Uusi keskusjärjestö -hankkeen selvitystyö päättyi maaliskuussa. Tehyn valtuusto käsitteli asiaa tänään ja päätti, että Tehy ei allekirjoita aiesopimusta uuden keskusjärjestön perustamiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että hanke ei toteudu selvitetyllä tavalla. 

– Hankkeen alkuperäinen tarkoitus yhdistää palkansaajaliikkeen voimia on hyvä ja kannatettava. Valitettavasti selvitystyön tulos ei ole riittävän kunnianhimoinen ja rohkeasti uudistava. Ne reunaehdot, joita Tehy asetti eivät täyty. Tehy ei ole vakuuttunut siitä, että syntyisi kokonaan uusi ja toimintatavoiltaan avoin järjestö, joka olisi puoluepoliittisesti sitoutumaton, sanoo Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo.

– Tehy on tyytyväinen STTK:n toimintaan. Se on moderni, ketterä keskusjärjestö, joka on profiloitunut vahvasti tasa-arvokysymyksissä ja julkisen sektorin naisvaltaisten alojen puolestapuhujana. Hyvää ei kannata vaihtaa vaan panostaa STTK:n kehittämiseen.

Vesivalon mielestä ay-liikkeen pitää kuitenkin uudistua ja etsiä koko ajan uusia toimintatapoja ja rakenteita. 

– UK-selvitys tuotti hyvää tietoa toimintaympäristön muutoksesta ja uusien jäsenten odotuksista tulevaisuuden ay-liikkeelle. Sitä kannattaa jatkossa hyödyntää myös STTK:n kehittämisessä ja vahvistamisessa.

Lisätietoja:
Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo, p. 040 587 4346