Anna-Liisa Lyytiselle La Carita –säätiön Vanhustyön johtajan tunnustuspalkinto

Nurmijärveläinen Anna-Liisa Lyytinen on saanut tänä vuonna La Carita –säätiön tehyläisen Vanhustyön johtajan tunnustuspalkinnon. Palkinto luovutettiin tänään Tehyn terveyspoliittisessa seminaarissa Paasitornissa.

Kuvateksti
kuva: Pasi Autio

Lyytinen toimii Helsingin kaupungin va. kuntoutuksen osaamiskeskuksen johtajana. Hän on merkittävällä tavalla kehittänyt ikäihmisten palveluita yhdessä henkilöstön kanssa.

Lyytisen tavoitteena ovat ikäihmisten laadukkaat palvelut, jotka perustuvat tutkittuun tietoon ja hyviin käytäntöihin. Hänen työnsä eräs merkityksellisimmistä saavutuksista on ollut Helsingin kotisairaanhoidon ja kotipalvelun integraatio, jossa noin 1500 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista yhdistettiin työskentelemään samoissa tiimeissä. Uudistuksen avulla edistettiin asiakkaiden toimintakykyä niin että kotona asuminen olisi turvallista.

Lyytinen on työskennellyt vuodesta 1986 alkaen Helsingin kaupungilla erilaisissa johtotehtävissä. Aiemmin hän on toiminut mm. osastonhoitajana, johtavana ylihoitajana, tulosyksikön johtajana ja kotihoidon johtajana. Ensi vuoden alusta alkaen hän palaa sosiaali- ja terveydenhuollon toimialan pohjoisen palvelualueen johtajaksi.

Esityksen vuoden vanhustyön johtajaksi tehnyt Helsingin kaupungin ammattiosasto toteaa että Lyytinen on muutosjohtaja, joka tekee yhteistyötä useiden eri osaajien ja verkostojen kanssa ja kantaa vastuuta henkilöstön osaamisen kehittämisestä ja työhyvinvoinnista.

La Carita -säätiö on jakanut vuodesta 2002 alkaen tunnustuspalkintoja hyvää vanhustyötä tekeville työryhmille ja ansioituneille johtajille. Tänään myönnetty tehyläisen vanhustyön johtajan tunnustuspalkinto jaettiin seitsemännen kerran. Ko. palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2011. 

La Carita -säätiön tarkoituksena on edistää vanhusten ja ikääntyvien hyvinvointia Suomessa:

http://www.lacarita.fi/

 
Lisätietoja:

Anna-Liisa Lyytinen, gsm 050 527 1010
La Carita –säätiön asiamies Matti Salmivuori, gsm 0400 500 726, [email protected]