Tervetuloa työyhteisöön! Lue vinkkimme uuden kollegan vastaanottamiseen

Talvi on ollut pitkä ja saimme kokea melkoisen takatalvenkin. Mutta pikkuhiljaa alkaa kevät näyttää parhaita puoliaan ja samalla työpaikalle saapuu uusia työkavereita. Toiset kesän ajaksi, toiset kenties pidemmäksi, koska ovat juuri valmistuneet ammattiin ja siirtyvät työelämään. Ihanaa saada uusia kollegoja!

Työelämään siirtyminen on uusi  vaihe elämässä. Uuden työn aloitus on jännittävää, etenkin tänä päivänä, kun työelämä on melkoisessa murroksessa. Uusi työntekijä saa varmasti tuntea upeita onnistumisen hetkiä, mutta valitettavasti työelämään kuuluu myös epävarmuuden sietämistä ja työelämän tuomaa kuormittumista.  

Meidän kokeneempien tehtävänä on tukea ja opastaa näitä tulevaisuuden tekijöitä. 

Vastataan me kokeneet kollegat kysymyksiin, neuvotaan hankalissa paikoissa ja  kysytään, onko kaikki hyvin. 

Muistetaan antaa myös palautetta. Palautteen ja kiitoksen ei tarvitse olla ylenpalttista, mutta pienikin huomionosoitus merkitsee meille kaikille työntekijöille paljon. Palautteen saaminen antaa energiaa ja motivoi kollegaa jatkossakin! 

Perehdytyksen ja tutustumisen lomassa kannattaa kertoa myös Tehystä. Tutkimusten mukaan suurin syy siihen, että ammattijärjestöön ei liitytä, on se, että kukaan ei ole kertonut jäsenyydestä.

Meidän kaikkien asia  on kertoa uusille työkavereille Tehyn jäsenyydestä ja tarjota liittymistä. Jos uusi kollega on tullut kesätyöntekijäksi, varmista, että hänellä on opiskelijajäsenyys kunnossa ja näin ollen hän saa Tehyn tuen jo opiskeluaikana.   

Uusille työkavereille voi kertoa, että me Tehyssä tavoittelemme parempaa työelämää. Jokainen jäsen on mukana tekemässä työelämästä ja sote- ja kasvatusalan palveluista parempia, parantamassa työehtoja ja palkkoja sekä lisäämässä muutosvoimaa, joskus myös joukkovoimalla. Jäsenyys on myös kannanotto alan arvostuksen puolesta! 

Kerro myös jäseneduista ja miten itse ole hyötynyt jäsenyydestä. Onko sinulla kenties kokemusta Tehyn oikeusavun palveluista tai oletko päässyt kehittämään itseäsi Tehyn maksuttomissa koulutuksissa? Tai oletko osallistunut Tehyn tapahtumiin ja tilaisuuksiin ja päässyt verkostoitumaan kollegoiden kanssa? Muistuta myös oman työpaikan luottamusmiehestä ja Tehyn yhdysjäsenestä. He ovat apuna, jos työsuhteen ehdoista tulee kysymyksiä tai jokin mietityttää.  

Lisää vinkkejä suositteluun löydät Tehyn nettisivuilta. Muistathan suositellessasi kerryttää suosittelijapisteitä itsellesi ja kehottaa liittyvää merkkaamaan liittymislomakkeelle jäsennumerosi! Näin pääset lunastamaan hienoja palkintoja Tehyn palkitsemiskaupasta.

Tällä hetkellä palkitsemme erityisen hyvin suosittelusta: kun hankit viisi uutta työssäkäyvää jäsentä ajalla 15.2.–15.6.2024, saat 325 € arvoisen palkinnon.

Pidetään huolta tulevaisuuden työkavereista suosittelemalla Tehyn jäsenyyttä! Se on meidän kaikkien asia!