Kuva: iStock

Uudenvuoden lupaus päiväkodissa: ”Ei säädetä työasioita vapaalla”

Uusi vuosi on aina uusi mahdollisuus. Jos oma uudenvuoden lupauksesi on vielä tekemättä, annan hyvän vinkin.

Työpaikoilla on kahdenlaisia whatsapp-ryhmiä. Toisissa ryhmissä viestitellään vapaa-ajan asioita ystävien kesken. Toisissa ilmoitetaan sairastumisesta, säädetään työvuoroja ja hankitaan sijaisia – tehdään vapaa-ajalla töitä.  

Teet hyvän uudenvuoden lupauksen, kun poistut ryhmästä, jossa hoidetaan työasioita. Kun työntekijä sairastuu, hän ilmoittaa siitä esimiehen ohjeistamalla tavalla. Jos ilmoitusta ei tehdä suoraan esimiehelle, työpaikalla on oltava ohjeistus, miten, milloin ja kenelle sairastumisesta ilmoitetaan.

Työnantajalle varmasti sopii, että työntekijät keskenään sumplivat sairastuneen vuoroja ja selvittävät sitä lumipalloefektiä, jonka vuorojen muuttaminen tuo tullessaan. Ilmainen menettely on työantajalle kätevä. Kun ongelma hoituu itsestään, työnantajan ei tarvitse organisoida muuta ratkaisutapaa. Työntekijöiden ei tarvitse setviä työongelmia vapaa-ajalla, jollei asiasta ja korvauksesta ole työsopimuksessa tai paikallisesti sovittu.

Työntekijän vapaa-aika rajoittuu merkittävästi, kun puhelin vinkuu ja työvuoroja säädetään iltaisin ja viikonloppuisin. Aina joustaen ja vuoroja vaihtaen. Haluatko todella toimia näin?

Muutos on omissasi käsissäsi. Parhaan tuloksen saa, kun koko työyhteisö tekee saman päätöksen. Jokainen poistaa itsensä ryhmästä, ja työantajalta pyydetään selkeä ohjeistus ilmoitusmenettelystä. Vastuu on työantajalla, ei yksittäisellä työntekijällä.

Onnea ja menestystä vuodelle 2020!