Tule mukaan päättämään Tehyn asioista – ollaan rohkeita, yhdessä!

Tehyn vaalit lähestyvät. Valtuustovaaleissa voi äänestää 29.3.– 21.4. Ehdokkaaksi voi asettautua 8. – 28.2. Vaalitulokset julkaistaan 26.4. Yhteistyössä valtuustoryhmien kanssa Tehy julkaisee blogisarjan, jossa valtuustoryhmien edustajat kertovat toiminnastaan ja tavoitteistaan. Tässä blogissa on vuorossa Yhdessä Eteenpäin- Framåt tillsammans inom hälsovård.

Myönnän. Olen ollut se äänekäs kahvihuoneparlamentaarikko. Jylissyt työoloista ja palkasta samalla kun olen purkanut ketutusta siitä, että tuon omat kahvit työvuoroon ja joku on jättänyt tuomatta maitopurkin vuorollaan. Eikä se Tehykään tee mitään. Pelkällä kalenterin jakamisella tämä ei tästä muutu, myönnän mananneeni. Mutta se työarki ei kuitenkaan muuttunut taukotilassa angstaamalla.

Olen myöhemmin oivaltanut miten työelämää voi muuttaa; tarvitaan vain rohkeita muutoksentekijöitä. Tällainen henkilö omalla kohdallani oli aikanaan oma tehyläinen pääluottamusmies. Hän sai minut oivaltamaan, mikä merkitys näillä rohkeilla ihmisillä on meille ihan tavallisille tehyläisille.

Minulla oli 55 työsopimusta viiden vuoden aikana saman työnantajan palveluksessa ennen kuin minut vakinaistettiin. Silpputyösuhteiden karuus kulminoitui hetkeen, jolloin jäin yksinhuoltajaksi ja määräyskirjaa ei ollut jäljellä kovinkaan pitkäksi aikaa. Tätä hetkeä seuranneet 15 kuukautta ovat ajanjakso, josta en muista juuri mitään. Minulla oli 3-vuotias lapsi, kolmivuorotyö synnytyssalin kätilönä ja 30 työsopimusta, joista lyhin oli kahdeksi päiväksi ja pisin 76 päiväksi.

Kriisin keskellä en osannut edes hakea apua, sillä kaikki jaksaminen meni selviytymiseen. Yhden hetken kuitenkin muistan. Sairaalan Tehyn pääluottamusmies tiesi tilanteeni ja tuli juttelemaan. Hän valoi uskoa siihen, että yhden palikan paikka pystytään elämässäni järjestämään: työsuhteeni. Lopulta se oli se kaikkein merkittävin palikka. Kun työsuhdetta ja toimeentuloa ei tarvinnut ajatella päivittäin pelonsekaisin tuntein, voimia vapautui muuhunkin.

Meidän ryhmä

Pääluottamusmieheni kaltaisia rohkeita ihmisiä on myös Tehyn päättäjinä. Nykyään koen, että tehtäväni on antaa takaisin kaikki se, missä minua kannateltiin. Parhaiten pystyn siihen, kun toimin aktiivisesti Tehyssä. Kun Tehyn suurin valtuustoryhmä Yhdessä Eteenpäin, pyysi minua toimintaan mukaan, asiaa ei tarvinnut hirveästi pohtia. Olin valmis antamaan takaisin sen kaiken, mitä itse olin Tehyltä saanut.

Yhdessä eteenpäin ry on Tehyn päätöksenteossa pitkään toiminut ryhmä, jossa on tekemisen meininki ja tehyläisiä mukana ympäri Suomea, niin julkiselta ja yksityiseltä sektorilta kuin valtiolta.

Tehyn puheenjohtajista viimeiset kaksi, niin minä kuin Rauno Vesivalo, olemme tulleet tästä ryhmästä. Olemme Tehyn suurin valtuustoryhmä ja ison ryhmän tuella toimiminen on helpompaa. Et jää yksin.

Tehyn valtuustossa olemme tavallisen tehyläisen asialla, tehyläisen palkkapussin puolesta. Kaikilla sopimusaloilla, kaikilla työnantajilla, kaikilla tehyläisillä ammattiryhmillä.

Asiat eivät muutu valittamalla

Maailmaa ja työelämää voi muuttaa ja siihen tarvitaan vain rohkeita ihmisiä. Nurkkapöydän jupinoiden ja nettiadressien sijasta kannattaa toimia paremman tehyläisen työelämän puolesta. Lähde mukaan hoitamaan tavallisten tehyläisten asioita, vaikuta omaan ja työkavereidesi tulevaisuuteen ja jätä jälkesi historiaan. Oletko jupisija vai oletko rohkea?

Minä olen päättänyt jatkaa rohkeana. Tehyn viisi valtuustoryhmää pyysi minua jatkamaan järjestön puheenjohtajan tehtävässä kaudella 2021-2025. Olen erittäin otettu näin laajasta tuesta ja luottamuksen osoituksesta ja lupasin olla käytettävissä tähän tärkeään tehtävään myös seuraavalla kaudella. On hienoa taistella näin vahvan tuen turvin eturivissä jäsentemme etujen ja aseman parantamiseksi.

Tule meidän porukkaan, muutetaan työelämää yhdessä

Tehyn päättäjät valitaan keväällä. Valtuusto on Tehyn ylin päättävä elin, se hyväksyy muun muassa työehtosopimukset, valitsee Tehyn puheenjohtajan, päättää työtaisteluista ja ohjaa jäsenmaksujen käyttöä.

Tuu meidän messiin! Tehdään Tehystä entistä rohkeampi! Olet tervetullut asettumaan ehdolle Tehyn vaaleissa meidän ryhmästämme! Aiempaa kokemusta et tarvitse, autamme sinua yhdessä, pitkällä kokemuksella. Ota yhteyttä! 

Yhdessä eteenpäin!

Suosittelemme sinulle

Työelämäopas
7.6.2021
Työelämäopas
7.4.2021