kuva: iStock

Tarjolla unelmatyöpaikka

Hoivaskandaalin myötä mitoitus on nousemassa (0,7), mutta mistä saadaan alalle tuhannet hoitajat? Yli 70 tuhatta on poistunut alalta. Tutkimusten mukaan työajat ovat yksi alalta poistyöntävä tekijä. Valitettavasti työaikalain uudistus vain heikentää entisestään alan houkuttelevuutta, sillä työntekijät joutuvat entistä enemmän joustamaan. Sosiaali- ja terveysalan henkilöstöä rekrytoidaan työpaikkailmoituksilla, mutta niissä harvoin on esillä työaika ja vuorosuunnittelu. Onko tulevaisuuden työpaikkailmoitus tällainen?

Tarjolla on sinulle unelmatyöpaikka

Saatat olla etsimämme työntekijä, jos olet vähintään toisen asteen koulutuksen saanut, vastuullinen, joustava, reipas, oma-aloitteinen ja pieneen palkkaan tyytyväinen sote-alan osaaja

 • Etsimme vaihtelun haluista seikkailijaa. Tarjolla on epäsäännöllistä jaksotyötä, jossa on aamu-, ilta- ja yövuoroja tai jotain siltä väliltä.
   
 • Olet energinen ja yhden vapaapäivän jälkeen kaipaat jo töihin. Työvuoroputki voi olla 12 päivää, jonka jälkeen vapaapäiviä saattaa olla jopa kaksi peräkkäin tai ehkä enemmänkin. Sinusta se on jo loma!
   
 • Perheettömänä työskentelet mielellään silloin kun muut viettävät viikonloppua ja lähtevät sukuloimaan arkipyhinä. Arkipyhistä et kaipaa kokonaista ylimääräistä vapaapäivää.
   
 • Et juokse tarjousten perässä etkä käy matkailumessuilla, koska elät hetkessä. Hyppäät ilolla tuntemattomaan, kun saat loman ajankohdan tietoosi vain pari viikkoa aikaisemmin. Kesälomaa pidät enintään kolmen viikkoa yhtäjaksoisesti. Sen tiedät, että talvilomaa ei anneta arkipyhälistoilla.
   
 • Perheellinen, haluatko työn, jossa näet lapsiasi vain harvakseltaan – ja silloinkin vain heidän nukkuessa? Tässä työssä saat viettää myös kesälomasi touko- tai syyskuussa, kun lapset ovat koulussa. Hyvät ja luottamukselliset suhteet lastensuojeluun katsotaan eduksi. Lapsesi viihtyvät laitosolosuhteissa muiden päiväkodin sulkemisaikaan hakematta jääneiden lasten kanssa.
   
 • Työssäsi venyt mielellään ja jäät tuplavuoroihin vaikka 18 tunniksi, koska potilasturvallisuus on sinulle kaikkein tärkeintä elämässäsi. Ylityökorvauksia kaipaavat ja ylityösuostumusta vaativat älkööt vaivautuko.
   
 • Tunnet itsesi tarpeelliseksi, kun työstä soitetaan ja voit yllättävän työvuoromuutoksen vuoksi perua päiväsi suunnitelmat.
   
 • Seuraat ehkä formuloita ja oma kaasujalkasi on melko painava. Olet ylpeä voidessasi olla vapaa-aikanasi varallaolossa ja kiidät työpaikalle heti kutsun saatuasi. Työt aloitat viimeistään puolessa tunnissa.
   
 • Ala sopii yökyöpeleille ja vähäunisille. Jaksathan hymyillä ja olla tarkkana, vaikka kärsisit kroonisesta univelasta?
   
 • Harrastat ehkä voimailua. Nostat lattialta ainakin 70 kiloa ja käännät sängyssä vähintään 80 kiloa. Olet itsenäinen ja tottunut työskentelemään yksin yöaikaan.
   
 • Olet suorittanut tentin lääkehoidosta ja osoitat osaamisesi säännöllisesti. Sinulle on kunnia-asia huolehtia täydennyskoulutuksestasi vapaa-aikanasi.
   
 • Pidätkö matkustamisesta? Tässä työssä saatat työskennellä useassa työyksikössä jopa parin tunnin säteellä varsinaisesta työpisteestäsi.
   
 • Omistathan auton? Joskus annamme kilometrikorvauksia, vaikka matka-aika ei ole työaikaa eikä päivärahoja makseta. Nautit siitä, että maisemat, työkaverit ja työtilat muuttuvat päivittäin.
   
 • Pidät jännistä paikoista, johon vain harva pääsee. Pukukoppisi voi sijaita palvelutalon väestösuojassa tai vaikka varasairaalassa pitkien, sokkeloisten ja hämärien tunneleiden päässä. Olet valmis käyttämään omaa aikaasi jopa puolisen tuntia päivässä työnantajan määräämiin suojavaateisiin pukemiseen ja työpaikkasi käytävillä kulkemiseen.
   
 • Pidät yllätyksistä. Nollasopimuslaisena työtuntiesi määrä selviää vasta kuun lopussa. Keksit aina kivaa tekemistä, jos työtä ei olekaan tarjolla. Vaikka et harrastakaan rahapelejä veikkaat pankkitilisi saldoa tilipäivänä ja annat itsellesi pisteitä jos arviosi osuu lähelle.

Unelmiesi työpaikka odottaa sinua! Myös alalle palaajat huomioidaan. Tervetuloa!

Blogin kirjoittaja on Tehyn edunvalvonta-asiantuntija, joka on perehtynyt sosiaali- ja terveysalan työaika-asioihin.

Kommentit

Käyttäjän Jarno Lehikoinen kuva

Kyllä työpaikkailmoitus on jo nyt juuri tuollainen....kaikki nuo on vaan "piilotettu" hienojen sanamuotojen taakse.

Käyttäjän Maija Wilskman kuva

Juuri näin. On jo. Valitettavasti. Uusi työaikalaki mahdollistaa vielä useammalle saman "unelmatyöpaikan".

Käyttäjän Nina Baez kuva

Aina oletan, että työpaikkailmoituksen hoitajan ominaisuudet, joustava, reipas, oma-aloitteinen, ovat myös työnantajaa kuvaavia. Kysyn haastatteluissa näitä asioita haastattelijalta. Onhan se kiva, että on mukava pomo ja työyhteisö. Olemme kaikki reippaita ja joustavia, positiivinen asenne se vaan leviää huomaamattomasti. 

PS. Onneksi ei sentään näitä artikkelin kaikkia ominaisuuksia ole kirjailtu työasuun. Se olisi jo hassua!